Vijesti / Društvo

ADVENT U GRADU ZRINSKIH

GASTRO RUTA Uživanje u međimurskoj enogastronomiji kroz sakupljanje žigova ili QR kodova vodi do osvajanja poklon paketa

GASTRO RUTA Uživanje u međimurskoj enogastronomiji kroz sakupljanje žigova ili QR kodova vodi do osvajanja poklon paketa

U skladu s drugačijim pozicioniranjem Čakovca na turističkoj karti Hrvatske, pripremljena je ruta koja vas uz uživanje u međimurskoj enogastronomiji vodi na sakupljanje žigova

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i direktor Turističke zajednice Grada Čakovca Filip Horvat danas su predstavili Gastro rutu Čakovca koja će povezati centralnu blagdansku priču s gastronomskom ponudom.

 - Radi se o novom momentu turističke ponude grada Čakovcu i jako smo ponosni što smo to uspjeli organizirati. Ovom prvom advenstkom gastro rutom posložit ćemo infrastrukturu i u suradnji s ugostiteljima stvoriti jedan zanimljivi turistički proizvod za grad Čakovec i goste, istaknuo je Horvat. 

- Ovaj zanimljivi projekt posjetiteljima grada i Čakovčanima približit će gastronomsku ponudu te nas popularizirati kao grad koji ima bogatu tradiciju u gastronomiji, kako tradicionalnoj tako i suvremenoj. Ovakvi koncepti popularni su i drugdje u svijetu, a želimo tom trendu priključiti i Čakovec, rekla je Cividini. 

Tko je uključen u adventsku Gastro rutu?

Gastro ruta zamišljena je kao slijed jela i pića, ali svaki na drugoj lokaciji. 

Gastro rutu predlažemo započeti u Caffe baru Bedem na čaši fine međimurske kapljice, nastaviti u restoranu Stari Grad Čakovec na hladnom predjelu, predahunuti uz liker Golfer u ugodnom ambijentu Gradske kavane.. Par metara dalje, čeka nas finger food u restoranu Mamas & Tapas, nakon kojeg će nam dobro sjesti kuhani gin u Caffe baru Arcus. Fali nam još i desert! Desert pripremaju vješte ruke kuhara bistroa Beška, a ruta se može završiti uz finu kavu u Clubu Casa Latina.  

Sveukupno, iznos koji je potrebno izdvojiti da bi se kušale sve delicije iznosi 200 kuna.

Spomenimo i to da se ova adventska Gastro ruta ne treba obići u istom danu već se može produžiti na vrijeme cijelog Adventa, odnosno do 24. prosinca 2022. godine. 

PROCEDURA I POKLON PAKETI

Gastro ruta prilagođena je svima, odnosno i onima koji se vješto služe pametnim teelfonima, ali i onima koji radije u rukama drže papir.  

Ukoliko žele sudjelovati u Gastro ruti, posjetitelji mogu u Turističkoj zajednici grada Čakovca zatražiti karticu na kojoj se sakupljaju štambilji lokacija tijekom cijelog adventa, a nakon što se sakupe svi - kartica se donosi natrag u ured Turističke zajednice grada Čakovca gdje se dobiva poklon paket. 

Onima kojima je praktičnije uključiti se u Gastro rutu pametnim telefonom, mogu pri dolasku u lokal skenirati QR kod koji ima svaka od lokacija uključenih u Gastro rutu te na taj način zabilježiti svoje sudjelovanje. Nakon što posjetitelji dovrše rutu, javljaju se u ured Turističke zajednice grada Čakovca gdje će ih dočekati poklon paket.

- Gastro ruta novi je turistički proizvod koji će nam ostati kao infrastruktura za dalje i uključiti većinu ugostitelja koji žele biti dio ove priče specifične za naš grad. Baza je to za predstavljanje cijelokupne ugostiteljske ponude, naglašava Horvat.

 Pozivamo sve Međimurce, ali i šire da dođu u Čakovec!   

Najnovije

Reci što misliš!