Vijesti / Društvo

ZAMJENA VALUTE

Osmišljena aplikacija za preračunavanje kuna u eure, za umirovljenike će postojati kalkulator

Osmišljena aplikacija za preračunavanje kuna u eure, za umirovljenike će postojati kalkulator
Sanjin Strukić/Pixsell

Kalkulatori će se podijeliti kroz umirovljeničke organizacije i bit će ih podijeljeno šezdeset tisuća...

EuroHR nova je aplikacija uz pomoć koje građani mogu preračunati kune u eure i obratno pomoću kalkulatora za konverziju, a besplatna je i dostupna za Android i iPhone uređaje, izvijestili su u petak iz Hrvatske narodne banke (HNB). EuroHR je aplikacija koja, osim preračunavanja valuta, pomaže građanima pronaći odgovore na pitanja o zamjeni kune eurom. Putem aplikacije moguće je saznati i vijesti o uvođenju eura te glavne informacije o putujućoj izložbi Euro na kotačima.

Aplikacija je izrađena u sklopu informativne kampanje za zamjenu hrvatske kune eurom, koju provode vlada i Hrvatska narodna banka, uz sufinanciranje Europske unije. Aplikacija sadrži i pitalice i slikovni kviz uz koje se mogu naučiti činjenice o euru, kao novoj hrvatskoj valuti. Dostupna je na platformama Playstore i App Store.

Za umirovljenike koji se ne služe internetom, postojat će kalkulatori za preračunavanje eura u kune. Ana Knežević iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača jučer je sudjelovala na sastanku u HNB-u gdje su kalkulatori predstavljeni.

- Oko 800 tisuća umirovljenika se ne služi ili se slabo služi internetom. Tim ljudima s najnižim primanjima je potrebno - rekla je za N1.

Kalkulatori će se podijeliti kroz umirovljeničke organizacije i bit će ih podijeljeno šezdeset tisuća.

Najnovije

Reci što misliš!