Vijesti / Društvo

općina cestica

Vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica održali 94. sjednicu skupštine

Vatrogasci DVD-a  Križovljan Cestica održali 94. sjednicu skupštine
Općina Cestica

Nakon jednoglasno prihvaćenog dnevnog reda, izabrana su radna tijela za vođenje sjednice...

S početkom u 18 sati, u dvorani DVD-a Križovljan Cestica održana je, u subotu 28. siječnja 2023. godine, redovita, 94. sjednica skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva osnovanog 1929. godine. Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne minutom šutnje odana je počast preminulim vatrogascima i poginulim  hrvatskim braniteljima, a potom je predsjednik Ivan Kralj uputio pozdrav i izraz dobrodošlice gostima i članovima društva.

Nakon jednoglasno prihvaćenog dnevnog reda izabrana su radna tijela za vođenje sjednice, a koju je potom nastavio voditi Ivica Milec. Milan Županić konstatirao je da je sjednici prisutno 25 od 29 članova Skupštine, a potom je izvješće o radu podnijela Helena Pšak. U svom izvješću zapovjednik Mario Majhen istaknuo je da su cestički vatrogasci lanjske godine imali sedam intervencija, a sudjelovali su i na vatrogasnim vježbama i natjecanjima. Izvješće o materijalno financijskom poslovanju podnijela je Marija Županić, a plan rada i financijski plan za 2023. godinu predočio je tajnik Marijan Vočanec. Sva izvješća i planovi jednoglasno su prihvaćeni.

Čestitku na uspješnom radu vatrogascima DVD-a Križovljan Cestica u ime DVD-a Strmec Podravski uputila je Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrijanec, a Mirko Kosi iz PGD-a Hardek, uz čestitke na ostvarenim rezultatima, zahvalio je na višedesetljetnoj suradnji. Predstavnici DVD-a Oštrice pozvali su na devedesetu obljetnicu društva, a u ime načelnika Mirka Korotaja čestitku na uspješnom radu uputio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća i Vatrogasne zajednice Općine Cestica.

U završnom dijelu sjednice uručena su vatrogasna priznanja, diplome i odlikovanja. Za deset godina u radu DVD-a Križovljan Cestica vatrogasnu spomenicu primili su: Marija i Milan Županić, Antonio Kišić i Marko Talan, a za 20 godina Biserka Pvlović, Damir Kralj, Danijel i Nikola Klasić. Spomenicu Vatrogasne zajednice Varaždinske županije za 40 godina dobio je Vlado Horvat i od strane Hrvatske vatrogasne zajednice dobio je Stjepan Žunec. Vatrogasno priznanje dobili su još Ivan Kralj i Zlatko Henčić, a diplomu zvanja vatrogasni časnik primio je Žarko Rodeš.

Uz gore spomenuta vatrogasna društva sjednici su bili nazočni i članovi DVD-a Nova Ves Petrijanečka, a iz Vatrogasne zajednice Općine Cestica bili su članovi DVD-a Gornje Vratno, Virje Križovljansko, Babinec, Lovrečan Dubrava i DVD Gradišće. Također su bili prisutni i predstavnici cestičkih udruga Udruga vinogradara Sveti Martin, NK Polet, Udruga umirovljenika, LD Sveti Hubert Cestica, LD Cestica, Udruga Hiperaktivni i KUD Cestica. Sjednici skupštine bili su prisutni i brojni podupiratelji, a u društvu roditelja bila je i osmomjesečna Lea Pavlović.   

Vrijedni vatrogasci DVD-a Križovljan Cestica za sve okupljene pripremili su druženje, a za dobro raspoloženje pobrinuo se glazbeni duo Danko i Miljenko. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video