Vijesti / Društvo

snijeg i težak teren

PROBIJENA CESTA DO VRHA IVANČICE Apel posjetiteljima: 'Ne krećite autima cestom prema vrhu planine'

PROBIJENA CESTA DO VRHA IVANČICE Apel posjetiteljima: 'Ne krećite autima cestom prema vrhu planine'
Grad Ivanec

Cesta je još uvijek opasna i zaleđena, a služit će HGSS-u i ostalim žurnim službama u slučaju potrebe.

Nakon tri i pol dana rada, u utorak je probijena cesta od Žganog vina do vrha Ivančice. Time je žurnim i interventnim službama omogućen pristup vozilima vršnom području, uz posebnu napomenu da se, zbog leda i ugaženog snijega, do vrha može samo terenskim vozilima s lancima.

Ponovno napominjemo da je ova cesta (kojom upravlja ŽUC Varaždin) u zimskom periodu zatvorena za promet. Apelira se na sve posjetitelje da radi osobne sigurnosti ne zanemaruju upozorenja, da ne miču rampu i da se osobnim vozilima i drugim prijevoznim sredstvima ne upućuju prema vrhu, jer cesta je zaleđena i opasna, eventualno mimoilaženje nemoguće, a visina snijega je 60-70 cm.

Podsjećamo, cesta je očišćena na inicijativu Grada Ivanca, kako bi se do vrha omogućio pristup gorskim spašavateljima HGSS-a i drugim žurnim službama u slučaju potrebe, kao i nesmetana opskrba Planinarskog doma na Ivančici. S obzirom na potrebe održavanja svog odašiljača, 30% troškova čišćenja ceste pokrivaju Odašiljači i veze d.o.o. iz Zagreba.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.