MEĐUNARODNI USPJEH KUD ‘Mak’ iz Trnovca pobjednik smotre folklora u Njemačkoj

KUD ‘Mak’ iz Trnovca pobjednik je 5. Međunarodne smotre folklora u njemačkom gradu Filderstadtu kraj Stuttgarta.

Peti susret čuvara hrvatske etno baštine u subotu, 14. listopada, organiziralo je hrvatsko kulturno-umjetničko društvo FD ‘Ruža’ iz Filderstadta, a članovi KUD-a ‘Mak’ bili su predstavnici Varaždinske Županije.

Starija folklorna sekcija pod vodstvom Tihomira Kukulića i Tibora Büna predstavila se koreografijom umjetničkog voditelja Ansambla Lado, Andrije Ivančana, ‘Igraju se na nebu zvezdice – Pjesme i plesovi Podravine’. Osvojili su prvo mjesto u kategoriji koreografiranog folklora i prvo mjesto kao najuspješniji sudionik smotre.

Ukupno je sudjelovalo 17 društava iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Švicarske i Njemačke, a među njima su, uz KUD ‘Mak’ iz Trnovca, bili i KUD ‘Šartovac’ iz Kutine, KUD ‘Magdalena’ iz Donje Kupćine, KUD ‘Delovi’ iz Delova, KUD ‘Vrila’ iz Širokog Brijega, FA ‘Zdenac’ iz Garešnice, KUD ‘Horvati’ iz Zagreba te društva iz Švicarske i Njemačke.

Za boravka u Njemačkoj članovi KUD-a ‘Mak’ posjetili su Stuttgart, a na lijepom prijemu i organizaciji smotre zahvaljuju domaćinima iz Filderstadta. Također zahvaljuju i Općini Trnovec Bartolovečki na potpori radu društva.

– KUD Mak ponos je Općine Trnovec Bartolovečki. Oni su čuvari naše tradicije i naših običaja, ali i ambasadori naše Općine u Hrvatskoj i izvan nje. Nagrada u Filderstadtu samo je jedno u nizu priznanja vrijednim ljudima u KUD-u. Općina će i dalje i organizacijski i financijski pomagati, a moje čestitke idu svim zaslužnima za ovaj još jedan veliki međunarodni uspjeh – izjavio je načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, Zvonko Šamec, nakon još jednog međunarodnog uspjeha KUD-a ‘Mak’.

Predsjednik KUD-a ‘Mak’, Miro Koren, ističe da su ponosni na ovaj veliki uspjeh, koji će biti poticaj članovima u daljnjem radu na ponos žiteljima Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske Županije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije