Vijesti / Društvo

Grad Varaždinske Toplice

Odlične vijesti: U Varaždinske Toplice iz Ministarstva kulture i medija stiglo gotovo 60 tisuća eura bespovratnih sredstava

Odlične vijesti: U Varaždinske Toplice iz Ministarstva kulture i medija stiglo gotovo 60 tisuća eura bespovratnih sredstava
Grad Varaždinske Toplice

Gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je kako je ovo još jedan dokaz da su bogata kulturna i povijesna baština Grada prepoznate i na nacionalnoj razini.

U Grad Varaždinske Toplice ove je godine iz Ministarstva kulture i medija stiglo gotovo 60 tisuća eura, odnosno 450 tisuća kuna bespovratnih sredstava. Tim će sredstvima realizirati projekt sanacije zida kod Crkve svetog Duha te programi Arheološkog muzeja u Zagrebu Aquae Iasae arheološki park i Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za Kaštel zagrebačkog Kaptola.

Tako su u sklopu programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara za 2023. godinu za sanaciju zida kod Crkve svetog Duha u Varaždinskim Toplicama Gradu odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 13.272,28 eura, odnosno 100.000 kuna. Uz to, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za Kaštel zagrebačkog Kaptola ostvarila je bespovratna sredstva u iznosu od 19.908,42 eura, odnosno 150.000 kuna.

U sklopu programa zaštite i očuvanja kopnene arheološke baštine za 2023. godinu Arheološkom muzeju u Zagrebu odobren je program pod nazivom Varaždinske Toplice (Aquae Iasae) arheološki park kojeg će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 26.500 eura, odnosno gotovo 200 tisuća kuna.

Zahvalivši Ministarstvu na odobrenim projektima i vrijednim bespovratnim potporama, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković naglasila je kako je ovo još jedan dokaz da su bogata kulturna i povijesna baština Grada prepoznate i na nacionalnoj razini.

- Koristim ovu priliku da posebno zahvalim Ministarstvu kulture i medija na odobrenim sredstvima za programe koje će sufinancirati u 2023. godini. Također, hvala svim dionicima na pripremi i prijavi projekata, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Arheološkom muzeju u Zagrebu, nadležnom Konzervatorskom odjelu u Varaždinu na stručnim savjetima i konzultacijama kod pripreme projekata, te zajedničkoj želji za ulaganje u očuvanje i promicanje kulturne baštine našeg Grada – rekla je gradonačelnica Ratković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video