Vijesti / Društvo

općina petrijanec

OPĆINA PETRIJANEC Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama

OPĆINA PETRIJANEC Potpisani ugovori o dodjeli financijskih sredstava udrugama
Općina Petrijanec

Osiguran je iznos od 58.965,88 eura...


Temeljem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata udruga iz Proračuna Općine Petrijanec u 2023.g. u Društvenom domu Petrijanec s predstavnicima udrugama potpisani su Ugovori o dodjeli sredstava.

Prema javnom pozivu za udruge u 2023. godini osigurani je iznos od 58.965,88 eura. U sklopu poziva pozitivno je ocijenjeno 20 projekata/programa.

- Svaki od projekata je hvale vrijedan, doprinosi promociji općine i usmjeren je ka zadovoljenju potreba građana. Udruge civilnog društva glavni su pokretač društvenog, kulturnog i sportskog života Općine Petrijanec te su se svojim djelovanjem, aktivnostima i uspjesima profilirale kao jedan od važnijih dionika u razvoju naše općine. Zahvaljujem se udrugama na trudu koji već godinama u kontinuitetu ulažu u društveni, sportski i kulturni život Općine Petrijanec. Njihov doprinos i slobodno vrijeme koje ulažu u razvoj i napredak udruga je nemjerljiv – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Pokušavamo udrugama biti potpora i vjetar u leđa, one nisu pasivni promatrači i ne čekaju samo novac iz općinskih, gradskih i županijskog proračuna, već prijavljuju projekte i dobivaju sredstva iz drugih izvora i a neke i iz resornih Ministarstva. Dakle, aktivno traže i druge modele financiranja i to je za svaku pohvalu.
 

Najnovije

Reci što misliš!