Vijesti / Društvo

ZATRAŽILI RAZRJEŠENJE

Sindikat medicinskih sestara i tehničara zatražio razrješenje ravnatelja varaždinske Hitne

Sindikat medicinskih sestara i tehničara zatražio razrješenje ravnatelja varaždinske Hitne
Varaždinska županija

Najavili su i kaznenu prijavu protiv ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljaneca...

Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno (SMSTZ) zatražio je u utorak razrješenje ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu (NZHM) Varaždinske županije Mladena Smoljaneca zbog, kako navode,  nezakonitih radnji i mobbinga prema zaposlenicima.

Ovaj zahtjev sindikat je poslao nakon što je ravnatelj Smoljanec donio, a potom i povukao odluku da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila, čak i kad nema pacijenata, navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

“Samo dva dana od donošenja te odluke, pod medijskim pritiskom ona je ipak povučena”, ističu iz sindikata i dodaju da je ta odluka izazvala nezadovoljstvo među zaposlenicima.

Najavljuju da će zbog toga, ali i niza drugih nepravilnosti, u ime Sindikata protiv ravnatelja Smoljaneca podnijeti kaznenu prijavu, a zatražili su i hitni inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Sindikat, među ostalim, optužuje ravnatelja da “sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 djelatnike NZHM-a”.

Time su, tvrde, radnici oštećeni za više od 250 tisuća eura, a kažu i da Smoljanec konstantno guši sindikalne aktivnosti.

"Zaposlenici u sanitetskom prijevozu i dalje obavljaju hitne transporte, što je protivno Pravilniku o sanitetskom prijevozu. U slučaju da posao odbiju, prijeti im se disciplinskim mjerama", navodi se u priopćenju SMSTZ-a.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video