Vijesti / Društvo

ulje pojeftinjuje

TRI PROMJENE Ovo su nove cijene ulja, šećera, mljevenog mesa…

TRI PROMJENE Ovo su nove cijene ulja, šećera, mljevenog mesa…
Emica Elvedji/PIXSELL

Najviša cijena suncokretovog ulja dosad je bila 1,86 eura, od prvog travnja iznosit će 1,72 eura.

Cijena električne energije za kućanstva, javni i neprofitni sektor, malo poduzetništvo i poduzetnike ostaje ista do kraja rujna, dok do kraja ožujka iduće godine ostaje ista cijena plina, a do tada se produžuje i primjena snižene stope PDV-a od pet posto za isporuke prirodnog plina, za grijanje iz toplinskih stanica te za isporuku ogrjevnog drva, peleta, briketa i sječke.

I dalje će biti snižene trošarine na naftne derivate, a vlada će mjerama pomoći i socijalno ugroženima, pogođenima potresom te poljoprivrednom sektoru, ribarstvu i prijevoznicima, a ulagat će i u energetsku učinkovitost.

Doći će do promjena u ograničenju cijena osnovnih prehrambenih namirnica. "Zbog mogućih nestašica maknut ćemo svinjske proizvode, lopaticu i vratinu. Stavili smo zato carsko meso. Znači osam proizvoda umjesto devet. Carsko meso je unutra, lopatica i vratina su vani", rekao je Plenković.

Prema novom prijedlogu, mijenja se samo najviša cijena suncokretovog ulja, koja će od prvog travnja iznositi 1,72 eura (dosad je bila 1,86).

Prijedlog cijene za litru mlijeka s 2,8 posto mliječne masti iznosi 0,98 eura, za glatko brašno tip 500 0,80 eura. Oštro brašno tip 400 0,83 eura po kilogramu, a bijeli šećer kristal 1,33 eura po kilogramu. Prijedlog cijene za cijelo pile je 3,32 eura, kilogram svinjskog mljevenog mesa 4,11 eura, a novo na listi je carsko meso po cijeni od 3,79 eura po kilogramu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video