Vijesti / Društvo

reakcija sindikata

Sindikat o napadu na policiju u Trnovcu: 'Zašto počiniteljima nije određen istražni zatvor?'

Sindikat o napadu na policiju u Trnovcu: 'Zašto počiniteljima nije određen istražni zatvor?'
Miranda Cikotić/Pixsell

Iz Sindikata policije ukazali su na niz nelogičnosti...

Sindikat policije Hrvatske osvrnuo se na napad koji se proteklog vikenda dogodio u Trnovcu, a u kojem su napadnuti i policijski službenici.

Vezana vijest:

Policija tučnjava pu Kaos kod kafića u Trnovcu: Sukobili se s gostima, udarali i ženu. Tukli su i ozlijedili policajce

Iz Sindikata ističu kako osuđuju svaki napad na policijske službenike dok obavljaju svoju dužnost.

Trojica napadača na policiju uhićena su te su nadležnom državnom odvjetništvu prijavljeni za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu. Zatražen je istražni zatvor, no sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila im je zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima na udaljenost manju od 100 metara.

Takva odluku iz Sindikata policije Hrvatske nisu pozdravili.

- Zašto su počinitelji od strane DORH-a prijavljeni samo za pokušaj kaznenog djela, a policajci su u napadu ozlijeđeni te su počinitelji savladani tek nakon uporabe sredstava prisile i dolaska pomoći? - pitaju iz Sindikata.

Problem vide i puštanju napadača na slobodu.

- Zašto počiniteljima nije određen istražni zatvor kada sutkinja i sama u svojem Rješenju priznaje postojanje elemenata za određivanje istražnog zatvora (postojanje opasnosti od ponavljanja KD, a nisu ni ispitani svjedoci)?

Dodali su i pitanje o sigurnosti policijskih dužnosnika.

- Do kad će se tolerirati napadi na policijske službenike, ljude koji časno obavljaju svoju dužnost svakodnevno riskirajući svoje živote i što Republika Hrvatska poduzima da bi se to spriječilo? Sindikat policije Hrvatske godinama upozorava da se napad na policajca, bio on verbalni ili fizički, treba tretirati kao teško kazneno djelo, čiji počinitelji zaslužuju najteže kazne. Policajci izlažu svoje živote i zdravlje štiteći sigurnost naših građana i zaslužuju pri tome imati potporu naše države - zaključuju iz policije.

Vezana vijest:

Ivan Sušec Jedan od uhićenih HDZ-ovac uhićen nakon tučnjave: 'Nisam napao policajce ni remetio javni red i mir, zapisnik to pokazuje'

Nakon što je policija izvijestila o incidentu u službenom izvješću, otkriveno je da je jedan od uhićenih osoba općinski vijećnik u Općini Trnovec Bartolovečki i član HDZ-a.

On je u razgovoru rekao kao je bio uhićen te večeri, no da nije sudjelovao ni u remećenju javnog reda i mira niti je napadao policijske službenike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video