Vijesti / Društvo

GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Iza topličke Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin aktivna je godina, a planova za ovu ne nedostaje

Iza topličke Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin aktivna je godina, a planova za ovu ne nedostaje
Grad Varaždinske Toplice

Njihov je rad pohvalila i gradonačelnica Ratković

Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice jedna je od najaktivnijih udruga na području Grada što potvrđuje činjenica da se, uz organizaciju niza događanja, predavanja i manifestacija, uvijek uključuju u sva događanja koja organiziraju Grad Varaždinske Toplice i gradska Turistička zajednica.

Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin održala je godišnju skupštiinu

Potvrđeno je to i u subotu na godišnjoj izvještajnoj skupštini udruge na kojoj su predstavljene provedene aktivnosti tijekom 2022. godine te najavljeni budući planovi. S obzirom da je Udruga vinogradara i voćara imala iznimno aktivnu godinu u kojoj se posebnoizdvajaju uspješno domaćinstvo izložbe vina Zlatna kapljica i realizacija brojnih tradicionalnih vinogradarskih manifestacija poput Vincekova, Klopoteca i Martinja, njihov je rad pohvalila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osim što uspješno organiziraju vlastite manifestacije kojima čuvaju vinogradarsku tradiciju na našem području, Udruga se uvijek rado uključuje u sve naše gradske manifestacije i tu su nam na usluzi. Tako su se uključili u program proslave Dana Grada, ali i Topličku božićnu priču gdje su kroz četiri adventske nedjelje obogatili ponudu kuhanim vinom i kobasicama – rekla je Ratković.

Kako bi i ova vinogradarska godina za članove topličke Udruge bila uspješna, uoči godišnje izvještajne skupštine, diplomirani inženjeri agronomije Petar Živković, predstavnik tvrtke Bayer d.o.o. te Krešimir Kralj iz tvrtke Faget d.o.o. održali su stručna predavanja o zaštiti vinove loze od biljnih bolesti i napasti insekata te o tretiranju i terapiji vinograda protiv fitoplazme i eske s čime se toplički vinogradari posljednjih sezona bore.

Spomenimo i da su skupštini prisustvovali i poduzetnica Bernarda Cecelja, predstavnici DVD-a Varaždinske Toplice te šest vinogradarskih udruga s područja Varaždinske županije koji su dio zajedničke udruge „Zlatna kapljica”, kao i predstavnici KUD-a Toplice čiji su se mladi tamburaši nakon skupštine pobrinuli za dobru atmosferu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.