Vijesti / Društvo

općina petrijanec

Općina Petrijanec sudjelovala na Smart City Summitu

Općina Petrijanec sudjelovala na Smart City Summitu
Općina Petrijanec

Smart City Summit okupio je mnoštvo predstavnika gradova, općina, županija, razvojnih agencija, LAG-ova, tvrtki iz realnog sektora koje ostvaruju tendenciju poslovne suradnje s javnim sektorom...

Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja “Smart City” koncept nudi . Tako je održan Smart City Summit 2023., a na kojem su sudjelovale i predstavnice mnogih općina a između ostalog i predstavnik općine Petrijanec, načelnik Željko Posavec.

Smart City Summit okupio je mnoštvo predstavnika gradova, općina, županija, razvojnih agencija, LAG-ova, tvrtki iz realnog sektora koje ostvaruju tendenciju poslovne suradnje s javnim sektorom. Kroz razmjenu primjera iz prakse i iskustva iz Hrvatske, kroz predavanja i radionice sudionici su imali priliku usvojiti inovativna rješenja koja “Smart City” koncept nudi. Organizatori ovog događanja bili si BSB Event i LEADER mreža Hrvatske.

U sklopu višednevnog događanja održana su brojna predavanja, panel diskusije, radionice, a LAG-ovi su imali i zaseban radni dio pod nazivom „Uloga LEADER-a u razvoju koncepta Pametnih sela i priprema lokalnih razvojnih strategija za novo programsko razdoblje“. Kroz radionice raspravljalo se o digitalizaciji lokalnih zajednica i pametnoj ruralnoj mobilnosti uključujući primjere dobre prakse u okviru nove LRS, o mogućnostima doprinosa konceptu Pametnih sela u okviru intervencija LRS LAG-ova, te o okvirima za monitoring i evaluaciju LEADER-a i njegove dodane vrijednosti.
Posljednjeg dana u okviru predavanje i panel diskusije sudjelovali su i predstavnici LAG-ova.

- Ovakve radionice ne samo da nam služe za stjecanje novih inovativnih rješenja u vođenju općinske uprave ili pak pametnih komunalnim rješenjima nego želimo čuti i konkretne primjere drugih lokalnih sredina i njihova  rješenja za pametne općine i gradove. Općini Petrijanec odobrena su dva projekta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prema Javnom pozivu za poticanje razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga vezano uz digitalizaciju javne uprave i aplikaciju za građane koja će olakšati svakodnevne obavijesti i kalendar kao i mjerenje kvalitete zraka. Spremni smo bili i na ovogodišnji natječaj i prijavili smo novi projekt te nestrpljivo očekujemo rezultate – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video