Vijesti / Društvo

sveučilište sjever

Tribina 'Sa Zoranom Zekićem otvoreno o svemu, a malo i o nogometu' u srijedu na Sveučilištu Sjever

Tribina 'Sa Zoranom Zekićem otvoreno o svemu, a malo i o nogometu' u srijedu na Sveučilištu Sjever
Goran Kovačić/Pixsell

U Sveučilišnom Centru Koprivnica...

Trener Slaven Belupa, Zoran Zekić, gostovat će u srijedu, 22. ožujka, na Sveučilištu Sjever.

Tribina pod nazivom „Sa Zoranom Zekićem otvoreno o svemu, a malo i o nogometu“ održat će se s početkom u 17:30 sat u dvorani A01 u Sveučilišnom Centru Koprivnica.

S trenerom Slaven Belupa razgovarat će dr.sc. Ivona Čulo i doc.dr.sc. Krešimir Lacković s Odjela za komunikologiju, medije i novinarstvo Sveučilišta Sjever, a događanje je otvoreno za širu javnost.

Zoran Zekić ima bogatu trenersku i nogometnu karijeru koju je započeo u rodnom Osijeku. Prve sportske uspjehe je doživio sezone 2003./04., kada je, dok je igrao za Kamen Ingrad, postigao 13 golova u 15 utakmica, te je bio najbolji strijelac lige na kraju polusezone. Njegove dobre igre zapazio je izraelski klub Maccabi Haifa, u koji je prešao početkom 2004. godine. Međutim, u klubu nije dobio pravu priliku, pa se na kraju sezone vraća u Prvu HNL, u redove zagrebačkog Dinama. Nakon toga promijenio je još nekoliko klubova, da bi sezone 2007./08. potpisao za drugoligaša Istru 1961, te je nakon jedne sezone provedene u Puli raskinuo ugovor s čelnicima kluba koji su mu dali slobodne ruke u traženju novog kluba. U ljeto 2008. potpisuje ugovor s još jednim drugoligašem, sisačkom Segestom. Nakon Segeste, nastupao je još za Moslavinu, Lučko i Maksimir. Nakon završetka igračke karijere od 2010. do 2013. godine bio je na klupi trećeligaša Maksimira, zatim je otišao u moldavski Sheriff gdje je 10 mjeseci obavljanja dužnosti trenera mlade momčadi i voditelja tamošnje nogometne akademije, a zatim je preuzeo i glavnu momčad. Sezonu je završio na 3. mjestu, ali je uspio osvojiti nacionalni kup. Od 2015. četiri godine vodi NK Osijek. Nakon toga ponovno se vraća u moldavski Sheriff te u mađarski Diósgyőri da bi danas bio trener koprivničkog Slaven Belupa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video