Vijesti / Društvo

Drugi dan proljeća

Na Međunarodni dan šuma: U Biškupcu posađen novi drvored lipa

Na Međunarodni dan šuma: U Biškupcu posađen novi drvored lipa
Grad Varaždin

'Vrlo je bitno da imamo što više zelenila i što više drveća', poručio je varaždinski gradonačelnik.

Na Trgu Ivana Perkovca u Biškupcu, ispred zgrade 3. osnovne škole danas, 21. ožujka 2023. godine povodom Međunarodnog dana šuma posađen je novi drvored od lipa.

Uz djelatnike Parkova i učenike 3. osnovne škole, drvored su pomogli posaditi gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

- Posađene lipe štitit će naše školarce od buke, a kad porastu i kad se razlistaju bit će vrlo lijep ukras, novo zelenilo u našem gradu. Za lipu smo se odlučili jer je simbol Hrvatske, kao što je primjerice javor simbol Kanade – objasnio je gradonačelnik te dodao:

- Mi u gradu Varaždinu u ovom trenutku radimo kompletnu snimku komunalnih instalacija pod zemljom kako bi izbjegli sadnju drveća na instalacijama vodovoda, struje i plinovoda. Kada dobijemo katastar vodova, planiramo sadnju preko stotinu komada drveća u našem gradu. Vrlo je bitno da imamo što više zelenila i što više drveća. Ove njegovane  lipe stare su već deset godina. Koliko je potrebno vremena da one porastu, a čovjeku je potrebna minuta da ih uništi pilom. Zato čuvajmo našu okolinu i sadimo drveće – poručio je gradonačelnik. 

Gradonačelnik je na kraju najavio planove ozelenjivanja velike površine od kraja Kurelčeve ulice i početka sajmišta preko Matoševog trga pa sve do mosta prema KInološkom društvu.

Na tom dijelu grada planira se zelena transverzala, šetnica s drvoredima i uređenim parkovima. Spomenuo je i šetalište sv. Ane. Uz ta dva plana, najavio je sadnju drveća po ulicama svugdje gdje je to moguće.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.