Vijesti / Društvo

IDUĆI TJEDAN

Ministar potvrdio: 'Možemo očekivati osjetno pojeftinjenje dizela'

Ministar potvrdio: 'Možemo očekivati osjetno pojeftinjenje dizela'
Marko Prpić/Pixsell

Ne bi bilo loše...

Ministar gospodarstva Davor Filipović najavio je ovoga petka kako se od idućeg tjedna može očekivati značajno pojeftinjenje dizela. U izjavama za medije ocijenio je trenutnu situaciju s energentima ''zadovoljavajućom''.

- Od prosinca su cijene krenule polako dolje što se tiče plina, situacija je sada zadovoljavajuća, a što se tiče goriva, cijene su također padale i mogu slobodno reći da se može očekivati osjetno pojeftinjenje dizela. Vidjet ćemo još danas kakvo će biti trgovanje benzinom na tržištu Mediterana ili će biti na istoj cijeni ili će isto tako biti lagani pad cijene benzina. Prema tome, to je dobra situacija - poručio je.

- Mi smo kroz dva paketa mjera ograničili cijene električne energije. Zagreb u usporedbi s drugim metropolama, samo je u Budimpešti niža cijena. Nastavit ćemo štititi građane - dodao je, napominjajući kako je Hrvatska imala 4. najveći gospodarski rast u EU u prošloj godini.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković komentirao je pak vozila na alternativni pogon.

- Mi smo jako zainteresirani kad govorimo o vozilima na alternativni pogon, za što nam trebaju nove punionice i naravno koristimo sredstva Nacionalnog programa oporavka za realizaciju svih tih projekata - dodao je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video