Vijesti / Društvo

općina vinica

Općina Vinica postaje centar vatrogastva - 23 nova vatrogasca na osposobljavanju u Vinici

Općina Vinica postaje centar vatrogastva - 23 nova vatrogasca na osposobljavanju u Vinici
Općina Vinica

Osposobljavanje je započelo 7. siječnja...

U organizaciji Vatrogasne zajednice Varaždinske županije traju brojna stručna usavršavanja vatrogasaca. Jedno od takvih osposobljavanja završilo je u subotu 11.03.2023. u Vinici. Osposobljavanje za zvanje vatrogasac završila su 23 polaznika iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije. Tako je Vatrogasna zajednica Općine Vinica bogatija za 6 novih vatrogasaca, VZO Cestica za 4, VZO Petrijanec za 6, DVD Svibovec Podravski za 3, DVD Donja Voća za 3 i DVD Nedeljanec - Prekno za 1 novog vatrogasca.

Osposobljavanje je započelo 07.01.2023. godine uz uvodno predavanje koje je održao županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy.

Polaznici osposobljavanja nova znanja primili su od iskusnih predavača iz sedam predmeta, koja su im održali Ivica Lazar, Stjepan Hrgar, Božidar Horvat, Marijan Ožinger, Vanja Lončar, Miroslav Kelemenić i Vlado Hip.

Polaznicima se u ime predavača zahvalio Vlado Hip, koji je proglasio najbolje polaznike osposobljavanja Patriciju Hip i Mihaela Vincekovića, koji su osposobljavanje završila sa prosjekom 5,0. U ime domaćina obratio se predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar, koji je zahvalio predavačima koji su uspjeli održati tečaj u skladu sa pravilnikom o osposobljavanju, te je čestitao i svim polaznicima koji su postali novi vatrogasci.

„Izuzetno sam ponosan da se tradicija vatrogastva u Općini Vinica nastavlja te čestitam svim novim osposobljenim vatrogascima. Novi vatrogasni centar u kojeg smo uložili preko milijun kuna te otvorili početkom godine, postaje centar obuke vatrogastva za svu našu regiju, što me jako veseli.“, izjavio je načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video