Vijesti / Društvo

tužna vijest

Umro je bivši dekan Fakulteta organizacije i informatike Boris Aurer

Umro je bivši dekan Fakulteta organizacije i informatike Boris Aurer

Dekan je bio u dva navrata...

Danas je u 92. godini života umro bivši dekan Fakulteta infomatike i organizacije Boris Aurer.

Rođen je 1931. godine u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju.

Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1957. godine, a doktorirao 1972. godine na istom Fakultetu.

U zvanje znanstvenog suradnika izabran je 1973. godine, a u 1982. godine u zvanje višeg znanstvenog suradnika.

Za izvanrednog profesora izabran je 1982. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

Svečilišta u Zagrebu na temelju pozitivnog mišljenja Znanstveno-nastavnog vijeća Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu. U znastvenoistraživačko zvanje znanstveni savjetnik u znanstvenom području informacijske znanosti izabran je 1989. godine.

Za redovnog profesora na Fakultetu organizcija i informatike Varaždin izabran je u srpnju 1992. godine, a u trajno zvanje izabran je 1998. godine.

U dva navrata je bio dekan Fakulteta organizacije i informatike, u vrijeme njegove velike ekspanzije. Prof. emeritus Aurer vjerojatno je jedan od najzaslužnijih za podizanje kvalitete studija, uređenje dvorana i zgrade fakultete, što je doprinijelo  privlačenju studenata iz cijele Hrvatske, kao i podizanju ugleda fakulteta.

Na Fakultetu organizacije i informatike predavao je predmete 'Teorija informacija' i 'Arhitektura računala', a na postdiplomskom 'Teorija informacijskih sustava' i 'Distribuirani sustavi'. Glavna područja istraživanja su komunikacijski sustavi i mreže računala.

Objavio je preko 60 znanstvenih i stručnih radova, pokretao i organizirao brojne konferencije, a za svoj rad dobio brojna priznanja i nagrade.

Umirovljen je 2001.

Godine 2002. izabran je u počasno zvanje profesor emeritus.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video