Vijesti / Društvo

JALŽABET POSTAJE TENISKI CENTAR

SPORTSKA INFRASTRUKTURA U Jalžabetu otvorena dva nova teniska terena, s rasvjetom!

SPORTSKA INFRASTRUKTURA U Jalžabetu otvorena dva nova teniska terena, s rasvjetom!

Danas je u općini Jalžabet bio važan dan. U sportskom centru Jalžabet otvoreni su novouređeni teniski tereni, koji će mještani općine zasad moći koristiti, potpuno besplatno.

Danas je u općini Jalžabet bio važan dan. U sportskom centru Jalžabet otvoreni su novouređeni teniski tereni, koji će mještani općine moći koristiti potpuno besplatno u prvim tjednima.

Radi se projektu 'Rekonstrukcija igrališta za tenis' vrijednom 110 tisuća eura,  od čega je Ministarstvo turizma i sporta sufinanciralo nešto više od 25%, temeljem natječaja za sportsku infrastrukturu.

FOTO Otvorenje teniskih terena u Jalžabetu

Zahvaljujući projektu Jalžabet je dobio novu podlogu na dva tenis terena, a moramo spomenuti da se radi o umjetnoj travi, crvene boje, s ispunom od keramičkog pijeska. U sklopu projekta postavljene su naravno i mreže, kao i sva potrebna oprema, zaštitne mreže, ograde, klupice i nadstrešnice za igrače, sudačke stolice i sustav rasvjete. Ovakav sustav terena je odobren od međunarodne teniske federacije te potvrđen važećim certifikatom.

- Sportski centar Jalžabet ove godine bilježi desetu godinu od osnivanja. Centar je najprepoznatljiviji po nogometu, naravno, što i nije čudno, jer je nogometa najpopularniji sport. Odlučili smo osvježiti naš kompleks, a prvi je na red došao tenis. Prijavili smo lani ovaj projekt, a zahvaljujući ministarstvu uspjeli smo obnoviti i složiti dva suvremena teniska terena – istaknuo je načelnik općine Rajko Solar.

Teniski terenu su od danas otvoreni, svi korisnici ih zasad mogu koristiti besplatno, a svi koji ih žele koristiti mogu rezervirati svoj termin putem poznate teniske aplikacije Sliceer. Potrebno je kreirati svoj profil, i rezervirati svoj termin.

Otvorenju teniskih terena prisustvovala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Ove godine je Varaždinska županija osigurala 300 tisuća eura za sport, što je povećanje od 100% posto u odnosu na dvije godine ranije. Sport spaja ljude, on je društveno bilo lokalne zajednice, a kroz sport se podiže kvaliteta života i potiče se zdrav način života. Mi kao Županija želimo da imamo ravnomjeran razvoj aktivnosti kroz cijelu županiju. Sportska infrastruktura je potrebna kako bi se mogli baviti sportom, čestitam općini Jalžabet na ovom projektu, vjerujem da će teniski tereni biti mjesto susreta ne samo mladima nego svim generacijama – istaknula je Silvija Zagorec.

Vrijedi naglasiti da je Ministarstvo u jednoj godini odobrava samo dva teniska kompleksa, pa se tako Jalžabet našao u uglednom društvu Zagreba.

- Ministarstvo od 2019. godine potiče ulaganja u lokalnu zajednicu, posebice u sportsku infrastrukturu, posebice jer njihovi budžeti nisu najčešće dovoljni za takve projekte. Hrvatska je prepoznata po svojem sportu, i u mnogim sportovima može parirati i bogatijim i većim državama, a tih sportskih uspjeha neće biti, na neki način, ako nećemo imati kvalitetne uvjete i infrastrukturu – istaknuo je Tomislav Družak, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta.

Prigodan protokol uveličala su i djeca iz vrtića Potočić, koji su izveli prigodan folklorni program, a potom su svi uzvanici krenuli u pregled terena.  

Otvorenju su nazočili i bivši izbornici Željko Krajan i Saša Hiršzon, ali i drugi teniski stručnjaci iz Teniskog kluba Varteks, koji su pritom održali i mini-trening s vrtićarcima.

- Ovi uvjeti su odlični, tu je najmodernija podloga, koju nije teško održavati kao zemlju, tu je i rasvjeta i svi drugi uvjeti, što je rijetko za vidjeti. To će jako puno značiti za općinu, odlična stvar je i što je podržano od ministarstva, i sve je tu i da se pokrene klub, a ovdje će se moći i igrati turniri, tako da se nadam da će tenis ovdje zaživjeti u punoj mjeri – istaknuo je Željko Krajan, proslavljeni izbornik, osvajač Davis Cupa.

Tereni su već sada u funkciji, a u prvom razdoblju se mogu koristiti potpuno besplatno. Tek nakon probnog razdoblja vidjet će se kako će dalje teći njihovo korištenje.

Osim za domaće stanovništvo, tereni će biti i u turističkoj funkciji jer je u općini Jalžabet, ali i u cijelom kraju mnogo vikendica koje su pretvorene u kuće za odmor. Općina ima u planu i proširivanje turističkih kapaciteta u godinama koje tek slijede, kao i proširenje sportskih sadržaja na sportskom kompleksu Jalžabet, što bi trebalo znatno podići kvalitetu života.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.