Vijesti / Društvo

grad varaždinske toplice

FOTOGALERIJA Brojni poduzetnici okupili se u Varaždinskim Toplicama na drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj

FOTOGALERIJA Brojni poduzetnici okupili se u Varaždinskim Toplicama na drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj
Grad Varaždinske Toplice

'Zajedno, međusobnom suradnjom, možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate', poručila je gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković...

Za poduzetništvo granice ne postoje – poduzetnice i poduzetnici su ti koji granice pomiču nalazeći nove mogućnosti poslovanja, boreći se za što bolji položaj na tržištu i međusobno surađujući.

2. Dan Slovenije u Hrvatskoj

Suradnja hrvatskih i slovenskih poduzetnika iz godine u godinu sve više napreduje, a dokaz tome je i drugi Dan Slovenije u Hrvatskoj - poslovno bilateralno druženje održano u srijedu u Varaždinskim Toplicama, uz bogat i sadržajan program.

Na još jednom druženju čiji je cilj proširiti i obogatiti poslovnu suradnju i još bolje povezati poduzetnike obiju država, ugledni gosti i predavači govorili su o skorom uvođenju digitalnog novca, umjetnoj inteligenciji, razvoju poslovnih odnosa između Slovenije i Hrvatske, ali i o tome što građani Slovenije misle o građanima Hrvatske i obratno. Također, bilo je riječi o pravcima unapređenja tržišnih prilika u novim okolnostima, u vremenu u kojem smo svi u euro zoni i bez fizičke granice.

Futurologinja poduzetništva i socioloških odnosa Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, istaknula je da je cilj manifestacije u uvjetima koji nas poslovno i egzistencijalno okružuju iznaći najkvalitetnija rješenja za uspješno poslovanje, prodaju, odnose s klijentima te plasman proizvoda i usluga.

- Na ovom drugom Danu Slovenije u Hrvatskoj ugostili smo više od stotinu poduzetnica i poduzetnika iz obje države. Želimo zajedno izgraditi bolje poslovne odnose, pronaći više dodirnih točaka za razvoj poslova i ono što je najvažnije, razviti još veću razinu međusobnog uvažavanja i suradnje – kazala je Dropulić.

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković, i sama poduzetnica, naglasila je da je cilj bilateralno poslovnog druženja ostvariti dobru komunikaciju te unaprijediti suradnju poduzetnika iz dviju država.

- Znamo da gospodarstva Slovenije i Hrvatske zajedno čine 1 posto BDP-a Europske unije i to je dokaz da zajedno, međusobnom suradnjom možemo ostvariti očekivane tržišne rezultate - naglasila je gradonačelnica Ratković.

Dodala je da Grad Varaždinske Toplice sa Slovenijom dobro surađuje na mnogim područjima, a jedno od najvažnijih je turizam.

- Blizu smo jedni drugima i pokazatelji su iz godine u godinu sve bolji, sve nam više susjeda dolazi u Varaždinske Toplice. Naravno, interesantna im je termalna voda, ali ne samo to jer naša je turistička ponuda svakim danom sve bolja, a da ne govorimo o ljepotama koje nudimo. Ovakvim susretima suradnju ćemo sigurno dići na još višu razinu, za što postoji interes obje strane i drago mi je da smo još jednom imali priliku ugostiti naše susjede, ali i poduzetnike iz svih dijelova Hrvatske – zaključila je Ratković.

Među slovenskim poduzetnicama na Danu Slovenije u Hrvatskoj bila je i Irena Linasi Rogač, direktorica ljubljanske Valores grupe.

- Naša grupa u Sloveniji uspješno posluje još od 2014. godine, a u posljednje smo dvije godine prisutni i u Hrvatskoj. Temeljne su nam sirovine zlato i srebro, najograničenije sirovine na svijetu, stoga preporučujemo svakome da ima bar nekoliko grama tih plemenitih metala. Svoje smo poslovanje digitalizirali i digitalizacijom napravili dvije platforme – jedna omogućuje i malim ulagačima investiranje u plemenite metale, od 50 eura na dalje, a druga je namijenjena edukaciji. Cijeli je portal besplatan i svatko može preko njega mnogo naučiti – kazala je Linasi Rogač te istaknula da od prvog dana surađuje s hrvatskim poduzetnicima.

- Poduzetništvo nema granica, to je oduvijek tako. Mi u Sloveniji i naši susjedi Hrvati imamo sličan pogled na poslovanje i našu suradnju želimo unaprijediti, stoga mi je zadovoljstvo biti ovdje u Varaždinskim Toplicama, poslušati predavanja i nešto naučiti, ali se i ugodno družiti s kolegama – zaključila je ova uspješna slovenska poduzetnica.

Vrijedi istaknuti da su svi sadržaji drugog Dana Slovenije u Hrvatskoj za sve sudionike bili besplatni, a osim onih koji već uspješno plivaju u poduzetničkim vodama, bilo je i onih koji tek namjeravaju postati poduzetnici i kojima je ovo bila idealna prilika iz prve ruke čuti brojne informacije koje će im pomoći na početku njihovog novog poslovnog puta.

Najnovije

Reci što misliš!