Vijesti / Društvo

Županija pod vodom

FOTO Skupili smo mnoštvo fotografija koje prikazuju ogromne razmjere štete od oborina u Varaždinskoj županiji

FOTO Skupili smo mnoštvo fotografija koje prikazuju ogromne razmjere štete od oborina u Varaždinskoj županiji
Facebook/Varazdinska zupanija

Varaždinska županija tek mora vidjeti kolika je materijalna šteta, ali činjenica je da će se od ove nepogode mnogi dugo oporavljati.

Varaždinska županija nastradala je kao i mnoge u Hrvatskoj u protekla dva dana. Kiša neprestano pada od noći s ponedjeljka na utorak, a jače oborine pogotovo su bile izražene tijekom utorka popodne. 

Varaždinska županija 'pod vodom', oborine donijele velike probleme

Ekstremno vrijeme na teren je poslalo sve dežurne i hitne službe, na interevencijama diljem županije bilo je preko tisuću vatrogasaca, patrolirala je i policija, pomagao HGSS i Crveni križ, građani su spašavali svoje domove, tvrtke i farme... 

Kiša još pada, u nešto manjim količinama nego što je to bilo jučer, a oborine bi trebale prestati do sutra, kada se i očekuje smirivanje vremena. Ipak, velika šteta već je nastala. Župan Anđelko Stričak poručio je da će u četvrtak održati kolegij sa svim gradonačelnicima i načelnicima općina te će vidjeti o kolikoj se točno šteti radi u eurima. 

Bujice, visoki, ekstremni vodostaji, aktivirana klizišta, zagađena voda, srušena stabla, ceste i dvorišta pod vodom, evakuacije i branjenje kuća od vode posljednja je 24 sata konstantna briga svih dežurnih službi. U fotogaleriji pogledajte fotografije koje dolaze od Krkanca, Ivanca, Lepoglave, Beletinca, Brezničkog Huma, Novog Marofa i ostalih poplavljenih mjesta u Varaždinskoj županiji. 

>>> VIDEO Stožer civilne zaštite: 20 općina Varaždinske županije jače stradalo, preko 1000 vatrogasca na terenu

>>> Vatrogasni zapovjednik: 'Kritična je bila cijela Varaždinska županija, u tijeku je još desetak intervencija'

>>> KRKANEC POD VODOM Naselje posjetio Božinović: 'Ovakve razine poplave se ne pamte'

>>> VIDEO Obilne kiše poplavile prometnice i dvorišta, vatrogasci imaju pune ruke posla

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video