PLANOVI Ivanečki UDVDR ove će godine posebno obilježiti Dan sjećanja na Vukovar

Nakon ljetne pauze sastalo se predsjedništvo ivanečkog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Iako nije bilo službenih sastanaka, iza ivanečkih veterana i dragovoljaca je radno ljeto, s obzirom da su organizirali i sproveli nekoliko velikih manifestacija, sastavnih dijelova programa za ovu godinu, a upravo o njima je bilo riječi u uvodnom dijelu sastanka.

Članovi Ogranka sudjelovali su na 22. županijskim i državnim sportskim susretima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Varaždinu i Čakovcu, potom na Danima grada Ivanca 2017., posjetili Pakrac i Lipik.

U suradnji sa Ženskim odbojkaškim klubom Ivanec sproveli su 2. memorijalni odbojkaški turnir sjećanja na poginule hrvatske branitelje Željka Putara Grdaka i Romana Ribića, te obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Dva najveća projekta bila su obilježavanje 26. obljetnice pogibije Dražena Šešeta u Gačicama u suradnji s tamošnjim DVD – om Gačice te 12. memorijalni turnir sjećanja na poginule hrvatske branitelje u obrani Vukovara, Tomu Jambora, Josipa Kapustića i Stjepana Vusića, na kojem se radilo s braniteljskim udrugama Ivanca i Lepoglave.

Također, provodili su i humanitarne akcije, kolegama pomagali u rješavanju statusa, nastavili su aktivnosti na organizaciji odlazaka na sistematske preglede u Veteransku bolnicu u Zaboku, obilježavali sjećanja na poginule hrvatske branitelje, obilježavali državni i crkveni blagdani i drugo.

Bitno je istaknuti da se sve veći broj hrvatskih branitelja priključuje radu ogranka i sudjeluje u aktivnostima, te se na taj način se ponovno osjeća društveno vrijednim i potrebnim, a upravo je to jedna od glavnih ciljeva i smisla postojanja ogranka.

U analizi tih aktivnosti istaknuto je da su odrađene vrlo kvalitetno, čemu u prilog ide i sve veći interes građana, ali i same ocjene njezinih sudionika i gostiju koje su bile prepune superlativa.

No bilo je i propusta, koji su detektirani te će se u narednom razdoblju poraditi na tome da se uklone ili poprave koliko god je maksimalno moguće.

Do kraja godine, najveća manifestacija u organizaciji Ogranka bit će obilježavanje sjećanja na žrtvu Vukovara, koja će se u suradnji sa Župom Ivanec, gradovima Ivancem i Lepoglava, te srodnim udrugama, održavati od 17. do 20. studenog.

Također, 17. studenog će u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog biti otvorena izložba ‘Ratni zapisi Mladena Genca’, u čijem će programu sudjelovati učenici i učitelji ivanečke škole.

Isto tako, donešena je odluka o održavanju Izvještajnog sabora u razdoblju između Božića i Nove godine, a uskoro će se započeti s pripremama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije