Vijesti / Društvo

varaždinski sejem

Domaći proizvođači hrane izazvali ogroman interes posjetitelja na 14. Varaždinskom sejmu

Domaći proizvođači hrane izazvali ogroman interes posjetitelja na 14. Varaždinskom sejmu
Gradska tržnica

Na sajmu se birao i najuređeniji štand, a titulu su obranile prošlogodišnje pobjednice, žene iz Udruge Hajdina koje su pobjedile većinom glasova.

14. Varaždinski sejem održan danas u Šenoinoj ulici u Varaždinu bio je iznadprosječno posjećen. Nakon kišnih i hladnih dana, sunce i toplina privukli su brojne posjetitelje koji su na sajmu mogli kupiti i doznati više o brojnim domaćim proizvodima.

Po prvi puta na sajmu su mnogi saznali više o primjerice blagodatima soka od bobica bazge, a gužve su bile na gotovo svim štandovima. Sezonske jagode i povrće, domaći sir, suhomesnati proizvodi, brašna, ulja i prirodna kozmetika te pčelinji proizvodi bili su posebno zanimljivi.

Bogatstvu ponude doprinjeli su i proizvođači iz udaljenijih krajeva, primjerice Posedarja, koji su ponudili maslinovo ulje izvanredne kvalitete.

Na sajmu se birao i najuređeniji štand, a titulu su obranile prošlogodišnje pobjednice, žene iz Udruge Hajdina koje su pobjedile većinom glasova.

S obzirom na zadovoljstvo izlagača i dobru posjećenost  sajmova u Šenoinoj ulici, organizator Gradska tržnica, najavila je i druge događaje koji će vrlo brzo uslijediti: 'Nedavno je održan Sajam antikviteta koji ćemo ljeti ponoviti, a planiramo i Food Revolution day kao i Školu za 5. Jako me vesele ove gužve od ranih jutarnjih sati u centru grada. Ovo je prilika i proizvođačima iz udaljenijih krajeva da se predstave našim domaćim potrošačima. Posebno zahvaljujem svima koji su uložili vrijeme i trud da danas budu ovdje s nama, a veselim se što smo osim Varaždinaca privukli i turiste kojima smo omogućili jedinstveni doživljaj ponude hrvatskog sela.' – rekao je Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice.

Sajam je posjetio i varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj te je izrazio zadovoljstvo bogatstvom ponude događaja u gradu:

'U Šenoinoj ulici danas je više od 40 izlagača isključivo autohtonih proizvoda, većinom iz Varaždinske županije, no tu su i naši uvijek dobrodošli gosti iz Slavonije i Dalmacije. Nakon kišnih dana sunce je izmamilo Varaždince na ulice, a mi smo se potrudili ponuditi niz događaja u gradu, za svakoga ponešto.'

14. Varaždinski sejem nastupom su otvorili mali i veliki plesači, pjevači i tamburaši iz Centra tradicijske kulture, a kasnije su za dobru atmosferu brinuli TS Špancir i Kraljevi ulice.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video