Vijesti / Društvo

U ŽUPANIJSKOJ PALAČI 26. SVIBNJA

Varaždinski rotarijanci organiziraju humanitarni Festival vina

Varaždinski rotarijanci organiziraju humanitarni Festival vina
PIXSELL

Rotary klub Varaždin Jug ovom donatorskom manifestacijom prikuplja sredstva za opremanje senzorne sobe u Centru Tomislav Špoljar.

Rotary klub Varaždin Jug organizira 13. Festival vina, donatorsku i humanitarnu manifestaciju sa ciljem prikupljanja donacija (fundraising) za opremanje senzorne sobe u Centru Tomislav Špoljar.

Festival vina Rotary Cluba Varaždin Jug održat će se u petak, 26. svibnja, s početkom u 19 sati, u atriju Županijske palače u Varaždinu. 

- Osim primarno humanitarnog djelovanja u lokalnoj zajednici, ovim događajem želimo promicati prijateljstvo i druženje, promovirati hrvatska vina, vinare i vinsku kulturu te lokalnu gastronomiju - poručuju iz udruženja.

Osim vrhunske gastro-eno ponude, posjetitelji će moći uživati u glazbenom programu u sklopu kojeg će nastupiti Varaždinski vokalni ansambl pod vodstvom maestra Milada Omranlooa te potom Trio Pulp Fictions, a organizirana je i humanitarna tombola. 

Senzorna soba, za koju će se ovom prigodom prikupljati donacije, koristi se kako bi se učenicima s teškoćama senzorne integracije pojačali ili reducirali senzorne podražaje. Pomaže kod teškoća koje mogu biti uzrokovane autizmom, ADHD-om, cerebralnom paralizom, mišićnom distrofijom ili oštećenjima vida i sluha. Programi u senzornoj sobi omogućuju stjecanje različitih senzornih iskustava i vještina te potiču na aktivno istraživanje okoline. Edukacijski rehabilitator u svom radu može koristiti pojedine elemente te ih prilagođavati aktivnostima ovisno o sposobnostima i potrebama učenika.

Rotary klub Varaždin Jug planiramo nabaviti i donirati sljedeću opremu:
● bazen s lopticama, taktilnu gym torbu, masažne lopte i taktilne prostirke za poticanje taktilnog osjetnog sustava
● motoričke stepenice, gnijezdo za ljuljanje, njihaljku za balansiranje terapijsku platformu i tunel za provlačenje za poticanje vestibularnog sustava
● trampolin, otežane vrećice, lijevak i platno za tijelo za poticanje proprioceptivnog sustava
● glazbene patuljke, rotirajući zvučni krug i zvučne kocke za poticanje auditivnog sustava
● ogledalo, valovite tube s tekućinom i Funky ploču za poticanje vizualnog sustava.

Za nabavu opreme trebamo prikupiti oko 3.500 eura. Glavni izvori sredstava su donacije sponzora, donacije uzvanika u sklopu same manifestacije 13. Festivala vina te sredstva iz posebnog fonda Rotary Distrikta 1913.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.