Vijesti / Društvo

PU Varaždinska

Približavanje mladima: Dan otvorenih vrata policije u Ivancu

Približavanje mladima: Dan otvorenih vrata policije u Ivancu
Miranda Cikotić/Pixsell

Traže se policijski službenici i službenice!

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava varaždinska u utorak, 23. svibnja, u vremenu od 11 do 13 sati  u Ivancu, Eugena Kumičića 7, na prostoru ispred Srednje škole Ivanec, organizira Dan otvorenih vrata policije.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 350 polaznika/polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Isto tko, raspisan je i natječaj za upis u III. Razred Policijske škole „Josip Jović“ za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka. Natječaj je raspisan za 250 učenika/učenica u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za potrebe Ministarstva unutarnjih poslova i 25 učenika/učenica za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave u školskoj godini 2023./2024., a rok prijave je do 1. kolovoza.

Na Danu otvorenih vrata prezentirat će se taktičko-tehnički zbor kroz rodove policije: interventnu, protueksplozijsku, temeljnu, prometnu i graničnu policiju, kriminalističku tehniku i prevenciju. Izložit će se vozila, oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Također će se pripremiti poligon za provjeru tjelesnih i motoričkih sposobnosti kako bi mladi mogli provjeriti razinu svojih motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u Policijsku školu.

- Pozivamo građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječajima koje je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova - poručuju iz policije. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.