Vijesti / Društvo

OLIMPIJSKI DUH

Više od 300 mališana sudjelovalo na 21. Olimpijadi dječjih vrtića Varaždinske županije

Više od 300 mališana sudjelovalo na 21. Olimpijadi dječjih vrtića Varaždinske županije
Varaždinska županija

Na otvorenju olimpijskog festivala Jani Koščak uručeno je posebno priznanje za postignuća i promociju Varaždinske županije.

Na varaždinskom stadionu Sloboda održana je 21. Olimpijada dječjih vrtića Varaždinske županije. Natjecalo se više od 300 mališana, dječaka i djevojčica, iz osam vrtića, koji su svoje sportske talente pokazali u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Olimpijski festival je otvorila je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije

- Pravo je zadovoljstvo prisustvovati ovom sportskom događaju za koji su se djeca marljivo i s veseljem pripremala. Zahvaljujem organizatorima koji već 21 godinu održavaju ovu manifestaciju kroz koju promiču olimpijske ideale kao što su timski rad, poštivanje pravila igre, poštivanje drugih natjecatelja te samopoštovanje. Zahvaljujem i odgojiteljima i odgajateljicama koje usmjeravaju, bodre i potiču djecu da se bave sportom, a naravno i roditeljima koji s tribina navijaju i prate nastup svoga djeteta te su im najveća podrška - rekla je zamjenica Zagorec te poručila predškolcima da ostanu vedri, veseli, nasmijani, da ponesu lijepe uspomene jer svi su oni pobjednici, a iako su mali oni su pravi sportaši velikog srca.

Predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, organizator ovogodišnjeg natjecanja, naglasio je važnost sporta u odgoju djece.

- Sport više od samo tjelesne aktivnosti, on pridonosi cjelovitom razvoju osobe. Samokontrola, efikasno suočavanje s preprekama i timski rad samo su neki primjeri vještina koje djeca usvajaju kroz sport. Naš je cilj da ovakvim natjecanjem ovoj djeci omogućimo zabavne aktivnosti kroz koje će usvojiti vještine važne za cijeli život – rekao je Čop.

Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 8 vrtića: DV Zeko - Trnovec, DV Zeko - Cestica, DV Suncokret - Sveti Đurđ, DV Smjehuljica - Ludbreg, DV Ivančice - Ivanec, DV Dječji svijet - Varaždin, DV Bambi - Sračinec i DV Bambi - Petrijanec.

Na svečanom otvorenju 21. Olimpijade dječjih vrtića Varaždinske županije posebno priznanje za postignuća i promociju Varaždinske županije uručeno je Jani Koščak, varaždinskoj atletičarki i članici Atletskog kluba Sloboda.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.