Vijesti / Društvo

DAN NACIONALNIH MANJINA

Slovensko kulturno društvo „Nagelj“ oduševilo nastupom na središnjem trgu

Slovensko kulturno društvo „Nagelj“ oduševilo nastupom na središnjem trgu
SKD Nagelj

Varaždin je uvijek bio primjer otvorenosti, tolerancije, prihvaćanja novih ideja i raznolikosti, istaknuto je.

Uz bogat program na središnjem je varaždinskom trgu u organizaciji Grada Varaždina i Varaždinske županije proteklih dana obilježen Svjetski dan kulturne raznolikosti i Dan nacionalnih manjina.

Tako se prigodnim programom predstavila i slovenska nacionalna manjina, a nastupio je Pevski zbor Slovenskog kulturnog društva „Nagelj“.

Slovensko kulturno društvo „Nagelj“, kao član Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj, kroz svoj rad doprinosi promociji kulturne baštine i običaja, a zadaća je kroz sudjelovanje na ovakvim manifestacijama približiti sugrađanima sve one vrijednosti koje slovenska nacionalna manjina ima.

Nastup Slovenskog kulturnog društva 'Nagelj' Sloveniija, Dan manjina

- Iznimno nam je drago da se ova manifestacija već tradicionalno održava na glavnom gradskom trgu, a prema broju posjetitelja vidimo da iz godine u godinu zapravo postaje sve više prepoznatljiva. Zahvaljujemo Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na organizaciji. Varaždin je uvijek bio primjer otvorenosti, tolerancije, ali i prihvaćanja novih ideja i raznolikosti, a sve s ciljem razvoja cijele ove sredine. Cilj ove manifestacije je promicanje raznolikosti, kulture, običaja, tradicije, gastronomije, svega onoga što čini identitet jednog naroda. Međutim, cilj je i poticati na zajedništvo i suradnju. Stoga je i naša zadaća da doprinosimo suradnji, povezivanju i zajedničkim ciljevima jer samo na taj način možemo našu svakodnevicu učiniti boljom i samo zajedničkim zalaganjima možemo raditi i graditi planove za budućnost - poručila je Ana Antolić iz slovenske nacionalne manjine.

Predstavnica Slovenske nacionalne manjine u Varaždinskoj županiji je Barbara Antolić Vupora, dok je zamjenica i voditeljica pjevačkog zbora „Nagelj“, Ivana Dolenec.

Lucija Vupora predsjednica je  Vijeća Slovenske nacionalne manjine Cestica, a Martina Lesjak predsjednica slovenskog kulturnog društva Nagelj.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.