Vijesti / Društvo

DJEČJI RAJ

FOTO Otvoreno moderno dječje igralište u Vrbanovcu, djeca uživala na otvorenju

FOTO Otvoreno moderno dječje igralište u Vrbanovcu, djeca uživala na otvorenju

U četvrtak, 25. svibnja, u Vrbanovcu u općini Martijanec, otvoreno je novo, veliko dječje igralište. Za Općinu je ovo i još jedna demografska mjera kojom se pokušava zaustaviti negativni demografski trend.

U četvrtak, 25. svibnja, u Vrbanovcu u općini Martijanec, otvoreno je novo, veliko dječje igralište.

Ovo moderno dječje igralište svakako su s najviše radosti dočekali najmlađi, koji su na otvorenju odmah i isprobali razna igrala, ali i crtali, plesali i družili se s jednim od najdražih crtanih likova, Mickey Mouseom. Veselja nije nedostajalo, a s igralištem su zadovoljni i roditelji, bake i djedovi, te svi mještani Vrbanovca, ali i cijele općine Martijanec koji su se složili kako će ovo igralište biti odlično mjesto za druženje djece, ali i odraslih.

Otvoreno dječje igralište u Vrbanovcu Vrbanovec_igraliste

Sveukupno je bilo prisutno gotovo stotinjak djece iz cijele općine, a igralište će biti stalno otvoreno i na raspolaganju svoj djeci.

Načelnik Branimir Nađ na otvorenju je rekao kako je iznimno zadovoljan ovim projektom.

'Dječje igralište ovdje u Vrbanovcu izgrađeno je sredstvima LAG-a, to je projekt koji smo prošle godine kandidirali na LAG iz Ludbrega, ukupna vrijednost radova je 67.983,20 eura, od čega smo ostvarili sufinanciranje od Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 46.612,94 eura. Veseli nas da je ovaj projekt realiziran na radost svih naših mališana i njihovih roditelja, a kao što vidite, odaziv je danas vrlo velik, za što se nadamo da će i dalje biti tko - rekao je Nađ.

Ovo igralište 'niknulo' je na mjestu gdje je nekad bila stara ruševna kuća, a općina je otkupila zemljište i u pola godine realizirala ovaj projekt.

Opći cilj projekta je podizanje kvalitete i standarda života lokalnog stanovništva na ruralnom području. Za Općinu je ovo i još jedna demografska mjera kojom se pokušava zaustaviti negativni demografski trend.

'U demografskom pogledu, naravno da su ovakvi sadržaji za mlade obitelji iznimno važni, jer sve sadržaje koje mi kao Općina osiguramo ovdje, mladi neće morati tražiti negdje drugdje, a samim time ćemo kroz godine i ulaganja postati poželjno mjesto za život. Nadamo se smanjenju negativnog demografskog trenda te ćemo kao Općina i dalje maksimalno ulagati u ovakve sadržaje. Sljedeće možemo najaviti i sportsko-društvene sadržaje u Čičkovini, za koje se nadamo da će biti završeni do jeseni.' istaknuo je načelnik Nađ.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.