Vijesti / Društvo

spektakularni prizori

VELIKA FOTOGALERIJA Quadrilla okupirala Kapucinski trg, maturanti slave posljednji dan

VELIKA FOTOGALERIJA Quadrilla okupirala Kapucinski trg, maturanti slave posljednji dan
Foto: Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Ove godine više od 300 maturanata pred roditeljima, prijateljima i sugrađanima zaplesalo je točno u podne svoj ples.

Maturanti varaždinskih srednjih školu u petak, 26. svibnja 2023. godine su na Kapucinskom trgu otplesali tradicionalni ples maturanata quadrillu.

Maturantska quadrilla na Kapucinskom trgu u Varaždinu quadrilla

Ove godine više od 300 maturanata pred roditeljima, prijateljima i sugrađanima zaplesalo je točno u podne svoj ples priključivši se na taj način lijepoj tradiciji koja se njeguje u mnogobrojnim gradovima Hrvatske i cijele Europe.

U sklopu programa ovogodišnje Maturantike, koju zajednički organiziraju Grad Varaždin i Varaždinska županija uz pomoć PU varaždinske, Koncertnog ureda Varaždin te uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije  ples quadrille pod motom „Plesom protiv nasilja“ bio je finale bogatog programa proteklih dana kojima su maturanti obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Manifestaciju su poduprli također  Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina. 

Ove godine maturante su plesu podučili instruktori iz Plesnog kluba D&D,  a u organizaciju se od ove godine uključio i Školski sportski savez Varaždinske županije. Majice i kišobrane koji će ostati lijepa uspomena svakom od sudionika zajedno su sufinancirali Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Fotografije pogledajte u fotogaleriji, a video plesa u nastavku. 

picture
 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.