Vijesti / Društvo

grad ludbreg

Muzej grada Ludbrega 2. lipnja slavi drugi rođendan

Muzej grada Ludbrega 2. lipnja slavi drugi rođendan
Goran Štimec

Čekaju vas odlične stvari...

Muzej grada Ludbrega poziva vas da da mu se pridružite na slavlju 2. rođendana koje će se održati u petak, 2. lipnja.

Tim povodom organizira Dan otvorenih vrata i časti vas besplatnim ulazom u Arheološki park ‘Iovia’ i Kapelicu Sv. križa u dvorcu Batthyany. Kustosi Jelena i Robert bit će vam na raspolaganje za sva pitanja na obje lokacije u periodu od 11 do 19 sati.

– Dođi i spoznaj život kakav su vodili Rimljani, upoznaj Jovijana, uđi u kapelicu Sv. Križa u kojoj se vino pretvorilo u krv Kristovu. Razgledaj vrijednu i bogatu baštinu ludbreškog područja. – poručuju.

Osim besplatnog razgledavanja, s početkom u 17 sati održat će se i besplatno predavanje na temu arheološke prošlosti ludbreškog kraja. Predavanje u dvorani Arheološkog parka 'Iovia' će održati voditeljica muzeja, magistrica arheologije i kustosica Jelena Koprek.

Sve željne istraživanja istog dana očekuje i potraga za 'blagom'. Kustosi će negdje u Ludbregu sakriti nagradnu poruku s kojom se u muzeju može preuzeti vrijedan poklon paket. Kako bi sudjelovali u igri svi zainteresirani moraju riješiti nekoliko malih zagonetka koje su smještene u sklopu sastavnica Muzeja grada Ludbrega. Prva zagonetka nalazit će se na ulazu u Arheološki park 'Iovia', a start potrage je u 15 sati. Prijave nisu potrebne.

- Kada prva osoba pronađe nagradnu poruku obavijestit ćemo ostale sudionike putem objave na našoj Facebook stranici. - objašnjavaju kustosi.

U povodu proslave 2. rođendana Muzeja grada Ludbrega na snagu će stupiti odluka koja će zasigurno razveseliti vlasnike kućnih ljubimaca. Naime, Arheološki park 'Iovia' postat će PET FRIENDLY.

- Od 2. lipnja mogući su posjeti s kućnim ljubimcima za koje će biti pripremljene posude s vodom, ali postoje određena pravila s kojima se vlasnici ljubimaca mogu upoznati odmah pri ulasku u arheološki park. - otkriva voditeljica Muzeja grada Ludbrega, Jelena Koprek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video