Vijesti / Društvo

SLUČAJ IZ ZAMBIJE

Slučaj iz Zambije: Sutkinja pročitala odluku, Hrvati su oslobođeni!

Slučaj iz Zambije: Sutkinja pročitala odluku, Hrvati su oslobođeni!
Emica Elvedji/Pixsel

Drugi sudski postupak koji se u Ndoli vodi protiv uhićenih Hrvata, ušao je u važnu fazu. Nakon što je tužiteljstvo zaključilo slučaj za državu, na redu za idući potez je sutkinja

Zambijska sutkinja danas je oslobodila optužbi osmero Hrvata koji su već sedam mjeseci u Zambiji. Ostaje vidjeti kako će, sukladno njezinoj odluci, reagirati tužiteljstvo i obrana. Ročište je danas počelo u oko 10:30 sati, a nešto nakon 11 sati zambijska sutkinja je oslobodila Hrvate, prenosi Index.

Vezana vijest:

Damir Magić SUĐENJE U NDOLI Hrvatima u Zambiji pročitana optužnica: Izjasnili se da nisu krivi, poznat datum idućeg ročišta

Naime, postoji mogućnost da i u slučaju zaključenja ročišta bude pokrenuto drugo, što bi za četiri uhićena para značilo još nekoliko mjeseci boravka u Zambiji, a možda i više.

Podsjetimo, osmero Hrvata zambijski je sud već jednom oslobodio u veljači, ali ih je policija ponovno uhitila u zračnoj luci i vratila u pritvor te je sud ponovno podigao optužnicu protiv njih.

Razlog tomu bila je anonimna prijava koja je došla iz Hrvatske. Od izvora bliskog obitelji Index.hr doznaje da se optuženi nadaju da će se njihova višemjesečna agonija danas završiti.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.