Vijesti / Društvo

Grad Varaždinske Toplice

Perivoj u Varaždinskim Toplicama domaćin 'Susreta u vrtovima'

Perivoj u Varaždinskim Toplicama domaćin 'Susreta u vrtovima'
Ilustracija - Pixabay

Manifestacijom se također nastoji istaknuti važnost podizanja svijesti o zaštiti, očuvanju i obnovi te vrste baštine

U suradnji Ministarstva kulture Francuske Republike i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Konzervatorskog odjela u Varaždinu, u petak, 2. lipnja Perivoj u Varaždinskim Toplicama od 10.30 bit će domaćin Susreta u vrtovima – Rendez-vous aux jardins.

Hrvatska već petu godinu sudjeluje u manifestaciji Susret u vrtovima / Rendez-vous aux jardins, koju od 2003. godine organizira francusko Ministarstvo kulture prvog vikenda u lipnju, kada se u cijeloj Europi za javnost otvaraju privatni i javni vrtovi, parkovi i perivoji, kako bi potaknuli građane da obrate više pozornosti na svoj okoliš, uživaju u ljepoti oblikovanih prostora i osvijeste povezanost između ljudi i prirode.

Manifestacijom se također nastoji istaknuti važnost podizanja svijesti o zaštiti, očuvanju i obnovi te vrste baštine, osobito kod djece i mladih. Ovogodišnjom temom Glazba u vrtu naglasak će biti na zvukovima iz vrtova i parkova kao što su pjev ptica, glasanje ostalih životinja, žubor vode, šum vjetra, šuštanje biljaka…

U koordinaciji Ministarstva kulture i medija te u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Varaždinu priređen je prigodan edukativan program za djecu Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Varaždinske Toplice, ali i za sve ostale zainteresirane šetače.

Programu će prisustvovati djelatnice Konzervatorskog odjela u Varaždinu, pročelnica  dr.sc. Vesna Pascuttini-Juraga, konzervatorice Ivančica Peharda i Martina Matijaško, te predstavnica Ministarstva kulture i medija iz Zagreba Zrinka Stepanić Hofer.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video