Vijesti / Društvo

SUBOTA ZA SLOBODU

ZA SLOBODU Na Starom gradu sutra mirno okupljanje kojim se poziva na pravo za izbor

ZA SLOBODU Na Starom gradu sutra mirno okupljanje kojim se poziva na pravo za izbor
Varaždinski.hr

'Dok drugi kleče protiv ljudskih prava, mi ustajemo za slobodu', poručuju organizatori iz Varaždinskog underground kluba.

U subotu 3. lipnja 2023. s početkom u 10.30 sati na Starom gradu kod Kule Stražarnice održava se drugo po redu mirno okupljanje pod nazivom Subota za slobodu u Varaždinu. Novim okupljanjem Udruga V.U.K. šalje staru poruku: 'Varaždin i njegovi građani i građanke uvijek su bili otvoreni, tolerantni, uključivi i želimo da tako ostane'.

- Pravo na izbor, tjelesnu autonomiju, slobodno odlučivanje o vlastitom tijelu i planiranju obitelji, to su vrijednosti koje baštinimo i za koje ćemo se glasno zalagati u subotu 3.6.2023., ali i svaki drugi dan u tjednu - poručuju iz V.U.K.-a te dodaju: 

- Ovim putem na Subotu za slobodu pozivamo sve koji vjeruju u jednakost i ravnopravnost, koji podržavaju žene i njihovu autonomiju, slobodu i pravo na izbor. Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke koji zajedno s nama žele grad u kojem nema mjesta netoleranciji, osudama i diskriminaciji. Pridružite nam se! Dok drugi kleče protiv ljudskih prava, mi ustajemo za slobodu - naglasili su. 

I prošle godine se održala Subota za slobodu, kontraprosvjed Hodu za život koji organizira U ime obitelji. I dok je većina prošlogodišnjih sudionika u Varaždin dovedena autobusima iz ostalih naselja i mjesta, stotinjak Varaždinaca ustalo je protiv inicijative koju predvodi Željka Markić. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video