Vijesti / Društvo

Grad Varaždin

FOTOGALERIJA Varaždinska biciklijada uspjela, 300 biciklista prošlo 18 kilometara

FOTOGALERIJA Varaždinska biciklijada uspjela, 300 biciklista prošlo 18 kilometara
Grad Varaždin

Nakon prolaska Zagrebačkom ulicom, kroz Kućan i Trnovec, biciklijada je uz dravski kanal stigla na odredište kod hostela Stara vaga.

Na sam Svjetski dan bicikla, u subotu 3. lipnja 2023. održana je 22. Varaždinska biciklijada pod pokroviteljstvom Grada Varaždina. Na startu u 10 sati na Kapucinskom trgu okupilo se više od 300 varaždinskih biciklista koje je pozdravio i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina.

22. Varaždinska biciklijada 22. varaždinska biciklijada

Startnina se nije naplaćivala, a svi sudionici dobili su majicu i bocu vode. Organizatori utrke Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Biciklistički klub ASI pripremili su trasu dugu 18 kilometara koju su bez problema savladale sve generacije biciklista. Biciklijada je imala obiteljski karakter pa su u dobrom raspoloženju bicikirale cijele obitelje te djeca od 3 godine pa sve do seniora u zlatnoj dobi.

Da sve prođe bez problema pobrinuli su se i djelatnici varaždinske policije, a osigurana je i pranja hitne pomoći. Nakon prolaska Zagrebačkom ulicom, kroz Kućan i Trnovec, biciklijada je uz dravski kanal stigla na odredište kod hostela Stara vaga. Tamo je za sve sudionike pripremljen topli obrok, odličan grah s kobasicom.

Članovi Udruge za borbu protiv dijabetesa sugrađanima su mjerili razinu šećera u krvi i tlak, a za djecu su organizirane igre spretnosti. Uz malo sreće s vremenom, 22. Varaždinska biciklijada uspjela je iznad očekivanja, a mnogi sudionici zapitali su se kada će ponovo imati priliku voziti u takvom raspoloženju. Odgovor je stigao odmah, na jesen se priprema Tjedan mobilnosti u sklopu kojeg će ponovo biti upućen poziv varaždinskim biciklistima na zajedničku vožnju.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.