Vijesti / Društvo

GRAD NOVI MAROF

Grad Novi Marof osigurao novih 15 tisuća eura potpore za nabavu sadnica voćaka, ljekovitog bilja i loznih sadnica

Grad Novi Marof osigurao novih 15 tisuća eura potpore za nabavu sadnica voćaka, ljekovitog bilja i loznih sadnica
Ilustracija - Pixabay

Primarni cilj je unapređenje proizvodnje.

Grad Novi Marof objavljuje Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za nabavu sadnica voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica u 2023. godini. Ovaj javni poziv temelji se na članku 69. Statuta Grada Novog Marofa i članku 14. Programa potpora u poljoprivredi Grada Novog Marofa za razdoblje od 2022. do 2025. godine.

Grad poziva sve zainteresirane poljoprivrednike i građane da iskoriste ovu priliku za potporu nabavke sadnica i unaprijede poljoprivrednu proizvodnju u području voćarstva, ljekovitog bilja i vinogradarstva.

Potpora se dodjeljuje za nabavu različitih vrsta sadnica voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica. Specifični iznosi potpora ovise o vrsti sadnica i količini te se kreću u rasponu od 0,10 do 3,50 eura po sadnici. Ukupni planirani iznos dodijeljenih potpora po ovom javnom pozivu iznosi 15.000,00 eura.

Gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač objasnio je kako ovim programom žele osigurati pravi poticaj za poljoprivrednike novomarofskog područja kako bi mogli uložiti u modernizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

- Primarni cilj je potaknuti razvoj poljoprivrede u našem području i podržati naše poljoprivrednike u unapređenju proizvodnje. Naša želja je potaknuti raznolikost i održivost u poljoprivrednoj proizvodnji, te pružiti mogućnost poljoprivrednicima da prošire svoje nasade voćaka, višegodišnjeg ljekovitog bilja i loznih sadnica - poručio je gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač dodavši kako uz financijsku potporu, također nude i stručnu podršku i savjetovanje u vezi s uzgojem i njege sadnica.

Javni poziv je otvoren od 6. lipnja 2023. godine do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog 2023. godine. Zahtjevi za dodjelu potpora zaprimat će se prema redoslijedu pristizanja do isteka navedenog roka. Zahtjev se mora popuniti na propisanom obrascu koji se može preuzeti na službenoj internetskoj stranici Grada Novog Marofa ili u nadležnom upravnom odjelu.

Detaljnije informacije o uvjetima i dokumentaciji mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Novog Marofa, a za dodatne upite, zainteresirani mogu kontaktirati nadležni upravni odjel Grada.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video