Vijesti / Društvo

dhmz

VIKEND PROGNOZA Red sunca, red kiše: Moguća i jača grmljavinska nevremena

VIKEND PROGNOZA Red sunca, red kiše: Moguća i jača grmljavinska nevremena
Varaždinski.hr

Kiša na varaždinskom području najviše je moguća u subotnjim poslijepodnevnim i večernjim satima te u nedjelju prijepodne.

Vremenska situacija nad našim krajevima slabo se mijenja. Nalazimo se pod utjecajem nestabilne slabo pokretne vlažne zračne mase koja se hrani vlagom s Egejskog i Crnog mora. Nad Europom je dominantan utjecaj anticiklone koja se proteže od Velike Britanije do Skandinavskog poluotoka. Nad Sredozemljem je utjecaj niskog tlaka sa sjeverne Afrike, pojašnjava meteorolog N1 Bojan Lipovšćak.

Izražene ciklona nad sjeverozapadnom obalom Afrike utječe na vrijeme na Pirinejskom poluotoku, s njom je povezano visinsko strujanje zapadnog i sjeverozapadnog smjera koje vlagu s Atlantika preko sjeverne Afrike donosi nad Sredozemlje.

Prema svim pokazateljima nestabilnosti atmosfere i danas poslijepodne kad se zagrije prizemni sloj atmosfere očekujemo jak razvoj grmljavinske naoblake s pljuskovima kiše, moguće su mjestimice i bujične poplave. Puhat će slab sjeverac ili sjeveroistočnjak. Zbog visokog postotka vlage u zraku bit će sparno.

Za vikend u subotu i nedjelju nastavak nestabilnog vremena – red kiše, red sunca, s time da više kiše meteorolog N1 prognozira za subotu. U nedjelju krajem dana na sjevernom Jadranu zapuhat će slaba bura. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 12 do 16, na Jadranu od 17 do 21°C. Najviše dnevne u nedjelju u manjem padu.

Kiša na varaždinskom području najviše je moguća u subotnjim poslijepodnevnim i večernjim satima te u nedjelju prijepodne. Temperatura na varaždinskom području u subotu najviše do 24 stupnja, u nedjelju do 22. 

U nastavku tjedna postupna stabilizacija vremena uz dulja sunčana razdoblja, ali malo hladnije. Poslijepodnevni pljuskovi u planinskim krajevima unutrašnjosti.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video