Vijesti / Društvo

općina martijanec

Zahvaljujući prijavi Općine Martijanec osigurano više od 50 tisuća eura za vrtić 'Vlakić

Zahvaljujući prijavi Općine Martijanec osigurano više od 50 tisuća eura za vrtić 'Vlakić
Općina Martijanec

Radi se o 29 tisuća eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti...

Općina Martijanec osigurala je značajna sredstva za rad vrtića. Radi se o 29 tisuća eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u ovoj godini, a spomenuta sredstva utrošit će se, između ostalog, za sufinanciranje troškova prehrane djece i potom za pokrivanje troškova energenata i komunalija.

- Svaka pomoć prilikom sufinanciranja troškova vrtića je dobrodošla pa tako i ovih 29 tisuća eura koje smo osigurali preko Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Donedavni rast cijena energenata predstavljao je značajno financijsko opterećenje za vrtić, odnosno proračun, i ovim iznosom olakšano nam je pokrivanje troškova - pojasnio je načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ.

No, to nisu jedina sredstva koje je Općina osigurala preko Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Naime, nedavno je donijeta odluka kojom je gotovo 20 milijuna kuna dodijeljeno vrtićima širom Hrvatske za poboljšanje materijalnih uvjeta. Među njima našao se i vrtić u Martijancu kojemu je zahvaljujući prijavi Općine dodijeljeno 25,4 tisuće eura.

- Ova sredstva iskoristit će se za projekt uređenja okoliša i vanjskih terena, poligona i učionice na otvorenom. Radi se o važnim sredstvima kako bi naši mališani imali što bolje uvjete, a zaposlenice i zaposlenici ustanove što bolje uvjete za rad. Koristimo svaku priliku da se prijavimo za sredstva s nacionalne razine ili pak preko fondova Europske unije i tako će biti i ubuduće - zaključio je načelnik Nađ.

Najnovije

Reci što misliš!