DAN KESTENA U Varaždinu na placu podijeljeno 30 kilograma kestena!

Povodom Dana kestena, danas je varaždinska Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno trideset kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena. Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu. No razlog današnjoj osobitoj gužvi bio je natječaj ‘Plodovi jeseni u mome vrtiću’, u kojemu je sudjelovalo 12 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice.

Njihovi radovi predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici, a danas ih je došlo razgledati mnoštvo roditelja, odgajatelja, pa i samih malih kreativaca.

Izabrati najbolje bio je osobito težak zadatak povjeren komisiji u čijem sastavu su bili varaždinska dogradonačelnica Sandra Malenica, umirovljeni profesor likovne kulture Josip Herceg, te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin iz Trakošćanske. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin iz Biškupca, a treće Dječjem vrtiću Varaždin iz Kućana.

Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će velikim košarama sezonskog voća, a svi sudionici dobit će diplome.

A plac će i dalje ostati u novome ‘jesenskome ruhu’ – izložba dječjih radova prepunih crteža, ali i poruka, pjesama, pa čak i recepata, do daljnjega će uveseljavati posjetitelje i prodavače.

‘Na ovom smo događaju željeli počastiti naše posjetitelje i na ovaj im način zahvaliti za vjernost. Danu kestena pridružili smo likovni natječaj za djecu jer ih želimo uključiti u naše aktivnosti i približiti im tržnicu kao mjesto nabave domaćih namirnica, ali i mjesto susreta i druženja. Ono što je danas plac za njihove bake i djedove, željeli bismo prenijeti i mladim naraštajima, rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Nakon Dana kestena, na tržnici slijede nova događanja – već za 28. listopada najavljuje se Festival tikvi, dok u studenom počinje tradicionalni izbor najkumice, koji će ove godine doživjeti svoje jubilarno deseto izdanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije