mesne delicije

Nikola Božić (Đurina hiža i Reshetka): ‘Ljudi počinju shvaćati da burgeri nisu junk food’

Najavio je otvorenje urbanog lokala s hranom na mjestu nekadašnjeg Gaudeamusa pokraj Prve gimnazije Varaždin.

Nikola Božić, vlasnik Đurine
hiže
i mobilne burger franšize Reshetka
International
, gostovao je u podcastu kod Siniše
Kovačića – Podcast u ringu.

Majstor za mesne delicije, dobitnik mnogih nagrada, a posebno se
ističu ovogodišnja priznanja na burger festivalima, govorio je o
svom poslu, festivalima, inspiraciji te budućnosti.

>> Reshetka i Đuragan opet oduševili: Burger iz Varaždinskih Toplica osvojio 2. mjesto na Zagreb Burger Festivalu

– Inspiracija za imena burgera poput Divlji Đuro
ili Raščehjena Gujda dolaze iz neke
pomaknutosti. Od Đurine hiže nisam htio napraviti street food
lokal, već restoran gdje se prije svega dobro jede, a da su
namirnice iz kruga u kojem djelujemo, znači iz okolice – kazao je
Božić.

Na Zagreb burger festu došao je s Reshetkom po
četvrti put i četvrti put uzeo neko priznanje. Ove godine sa
svojim timom domogao se srebra, a prije su njegovi burgeri
uzimali treća i prva mjesta.

– Pobjeđuje onaj koji ima dobar burger. Za najbolji burger
glasaju gosti, odnosno kupci koji u sve većem broju pohode takve
festivale. Veliki hype traje oko pripremanja burgera, ne samo u
Hrvatskoj, već u Srbiji, Makedoniji, Bosni, Crnoj Gori… U
Varaždinu isto svjedočimo porastu lokala koji se njima bave.
Ljudi koji jedu burgere shvaćaju da to nije junk food, već da je
za napraviti pravi burger potrebno dosta skillova – kazao je
Božić.

Objasnio je od kud naziv Đurina hiža za restoran nadomak
Varaždinskih Toplica.

Đuro je bio moj pradjed. Zval se Đuro, bio je
čovjek iz naroda, pekao je rakiju, bio je lugar, lovac. On živi
dalje kroz naše okuse, priču. Jedna od naših krilatica je ‘Pazi
kaj delaš, deda te gleda’ – kazao je.

Govorio je kako je tekao posao u vrijeme pandemije.

– Nisu nam dali raditi. Nisam zatvorio svojom voljom. Nisu nas na
kraju adekvatno obeštetili – rekao je Božić. 

Najavio je otvorenje urbanog lokala na mjestu nekadašnjeg kafića
Gaudeamusa pokraj Prve gimnazije.

– Bit će to mjesto za izlaske, ali uz hranu. U njemu se neće
jesti samo burgeri, već i neki svjetski klasici street fooda.
Baza će biti burgeri i sendviči. Fokus će biti na craft pivu,
ginovima, pjenušcima i vinima. Neće biti kave. Ciljana
skupina ljudi su od 25 do 60-ak godina. Zvat će se
Reshetka Street Bar – najavio je Božić. 

Cijeli podcast pogledajte u nastavku. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije