Vijesti / Društvo

DAN VARAŽDINSKOG PLACA

FOTO/VIDEO Slavio se Dan varaždinskog placa: Uz kotlovinu i muziku mnoštvo građana uživalo u manifestaciji

FOTO/VIDEO Slavio se Dan varaždinskog placa: Uz kotlovinu i muziku mnoštvo građana uživalo u manifestaciji
Varaždinski.hr

U pripremanju kotlovine okušala se i ekipa portala Varaždinski.hr.

Danas se održala manifestacija Dan varaždinskog placa na Gradskoj tržnici Varaždin.

Dan varaždinskog placa - pripremanje kotlovine Dan varaždinskog placa - kotlovina

Dan varaždinskog placa obilježava se uvijek sredinom rujna, kao spomen na dan kada je kralj Ferdinand uručio gradu Varaždinu povelju kojom mu dozvoljava organiziranje tjednih sajmova, preteča današnje tržnice. Bilo je to 12. rujna 1550. godine. 

Od jutra je počelo pripremanje kotlovine i glazba uz sastave Špancir i Dečki z Bregov. Kuhalo se nekoliko sati, a mnoštvo građana humanitarno je sudjelovalo u kupnji porcije kotlovine po simboličnoj cijeni. Prihod od prodaje ide Zakladi solidarnosti Grada Varaždina. 

- Sve je puno glazbe, okusa i mirisa, mirisa pogotovo. Tu je zabavni program, za djecu i odrasle. Kotlovina je išla humanitarno po pristupačnoj cijeni te simbolično ocjenjivanje i proglašenje pobjednika - rekao je direktor varaždinske Tržnice, Predrag Ciglar

U pripremanju kotlovine okušala se i ekipa portala Varaždinski.hr. Najbolju kotlovinu napravili su Mladi mornari, druga najbolja ekipa je Hrašćica 65+, a treći su Beli kipi. U fotogaleriji pogledajte tko se sve natjecao te kako je izgledala atmosfera na varaždinskom placu.

picture
 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.