Vijesti / Društvo

općina ljubešćica

Novo ulaganje u održavanje objekata u vlasništvu Općine Ljubešćica

Novo ulaganje u održavanje objekata u vlasništvu Općine Ljubešćica
Općina Ljubešćica

Ukupna vrijednost radova na Ljubeškom trgu je 20000 eura...

Općina Ljubešćica nastavlja s praksom kontinuiranog ulaganja u održavanje objekata komunalne infrastrukture u svom vlasništvu.

Tako su proteklih dana započeli radovi na održavanju natkrivene pozornice dimenzija 13 x7,5 m, jednom od sadržaja na Ljubeškom trgu uz zgradu dječjeg vrtića i upravnih prostorija Općine. Radovi su povjereni obrtu za izradu i popravak namještaja i stolarije INTERIER, a ukupna cijena radova je 20.000,00 eura.

Izgradnjom trga 2018. godine koji je sufinanciran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije stvoreno je središnje mjesto okupljanja, površine opločenog dijela trga cca 650 m2 koji može primiti 800-tinjak osoba.

Trg se koristi kao javni prostor za okupljanje, odmor i boravak ukupnog stanovništva (učenika osnovne škole, djece predškolske dobi, članova udruga i drugih), te za održavanje raznih manifestacija kao što su koncerti na otvorenom, proslave, smotre, skupovi, fašnik, doček Nove godine i sl.

Nakon toga, planiraju se izvesti ličilački radovi na cca 251,56 m2 na drvenoj kućici u Rakovcu i u Ljublju, kućice koje se daju u zakup ili korištenje u svrhu zadovoljavanja kulturnih i ostalih društvenih potreba mještana Općine Ljubešćica i ostalih korisnika te radovi na drvenoj kućici na tenis terenima u Ljubešćici i nadstrešnici u Kapeli Kalničkoj.

Najnovije

Reci što misliš!