Vijesti / Društvo

novi dravski most

Most i širenje ceste: Gradit će se novi most preko Drave prema Međimurju

Most i širenje ceste: Gradit će se novi most preko Drave prema Međimurju

Novi most gradit će tek nekoliko metara od postojećeg.

Međimurska županija i Općina Nedelišće ovih su dana objavile kako, na temelju odluke Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, 6. rujna kreće javna rasprava u postupku procjene utjecaja na okoliš državne ceste Čakovec - Varaždin, prenosi eMedjimurje

O čemu je riječ i što se krije iza ovih izraza, kazala je studija Hrvatskih cesta na internetskim stranicama Općine Nedelišće. 

Njen pun naziv glasi "Studija o utjecaju na okoliš za novi most preko Drave i proširenje postojeće državne ceste DC3 u dužini od 1,9 kilometara". Novi most gradit će tek nekoliko metara od postojećeg.

Međimurski župan Matija Posavec potvrdio je Listu Međimurje kako je u planu gradnja novog mosta i širenje ceste. Naravno, u takvim slučajevima potrebna je studija utjecaja na okoliš i rasprava o njoj. Zahvatom se ulazi u rukavce, park-šumu, dravske sprudove...

Dodatne informacije rekao je načelnika Nedelišća Nikole Novaka:

- Obilaznica Nedelišća završavat će u blizini benzinske postaje između Pušćina i Gornjeg Kuršanca. Ono što slijedi, a dosad je nekako prošlo ispod radara, jest pretvaranje ceste koja otuda vodi prema Dravi u četverotračnu.

- Stoga će biti sagrađen i novi cestovni most, tik do staroga. Kad će se to dogoditi, to ne mogu reći. Ali eto, studija je izrađena i kreće rasprava o njoj, što je još jedna dobra vijest nakon što je raspisan natječaj za gradnju obilaznice - kaže načelnik Novak.

Jeftinija varijanta?

Dodaje kako je krajnja namjera cijelu rutu od obilaznice Nedelišća i Pušćina pa do varaždinskog ulaza na autocestu pretvoriti u četverotračnu. 

Dakle, vrijeme dilema je prošlo. Pričalo se i o ideji da novi most ide prema varaždinskoj Areni, ili pak da "gađa" ulaz na varaždinsku obilaznicu kod Hrašćice. No sad je očito da je država odlučila - i izabrala za sebe očito jednostavniju (jeftiniju) opciju. Most svakako treba graditi, ali što se ostalog tiče, ovdje samo valja širiti postojeće koridore.

Što pak se same obilaznice Nedelišća i Pušćina tiče, prošao je dan otvaranja ponuda u sklopu natječaja za gradnju 6,34 kilometara duge trase. Rok za dostavu ponuda bio je ponedjeljak, 11. rujna. Ako je vjerovati najavama, nakon otvaranja ponuda i žalbenih rokova, izvođač radova bit će poznat do kraja godine.

*Preuzeto iz Lista Međimurje, br. 3567

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.