MJESEC KNJIGE Brojne aktivnosti na Petoj osnovnoj, uređen i kutak za čitanje

Ove godine Mjesec hrvatske knjige posvećen je cjelodnevnomu čitanju naziva ‘Biram pa čitam’. Toga će se dana čitati gdje god je moguće. Tako je u varaždinskoj Petoj osnovnoj školi u holu škole uređen kutak čitanja.

Na inicijativu Dječjeg foruma škole, postojeće mjesto čekanja narednih sati učenika koji imaju ‘rupu’ u satnici, dodatno je opremljeno i uređeno u projektu ‘Kutak za čekanje – kutak za čitanje’. Cilj je poticanje čitanja, a osim knjiga i slikovnica, na policama su i dječji zabavni i znanstveni časopisi koje učenici u slobodnim trenutcima, čekajući satove, mogu čitati.

– Promicanjem čitanja bavimo se i cijele školske godine. Jedna od naših tradicionalnih manifestacija je Noć knjige-Noć s(L)ova koja će ove godine biti održana jubilarnu petu godinu – poručuju iz Pete osnovne.

U cilju promocija hrvatske knjige, ali i čitanja općenito, grupa učenica koje sudjeluje u projektu ‘Čitanjem do zvijezda’ pripremile su, u dogovoru s razrednicima, za učenike od 1. do 4. razreda čitanje lektirnih naslova hrvatskih pisaca na satu razredne nastave i kreativne radionice izrade plakata.

Učenici nižih razreda posjetiti će Odjel za djecu Knjižnice i čitaonice ‘Metel Ožegović’, priredit će se kvizovi poznavanja hrvatskih autora, a viši će razredi također projektno, ali i u okviru redovite nastave posebnu pozornost posvetiti upravo hrvatskoj dječjoj književnosti u prezentaciji, kritičkih eseja djela, pisanim radovima i slično.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije