Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada.
U povodu obilježavanja Svjetskog dana hrane, Odjel za
prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u suradnji s
Institutom Ruđer Bošković organizira 15. i 16.
listopada konferenciju pod nazivom ‘Hrana i klimatske
promjene’.
Konferencija će se održati na kampusu
Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a okupit će vodeće
znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave utjecajem
klimatskih promjena na sve aspekte proizvodnje, sigurnosti,
distribucije i dostupnosti hrane. Na konferenciji je
registrirano 120 sudionika iz 15 različitih zemalja koji će kroz
29 usmenih i 41 postersko izlaganje predstaviti svoja
istraživanja.
Konferencija počinje 15. listopada u 10 sati, a trajat će do 16
sati. Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika
prisustvovat će kontaktno, a ostali će moći sudjelovati online.
Drugi dan konferencije je u potpunosti online, a trajat će od 9
do 17 sati.
Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16.
listopada na dan kad je na taj dan 1945. godine u sklopu
Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i
poljoprivredu.