Vijesti / Društvo

pos gradnja

Novi POS stanovi niknut će u blizini varaždinskog groblja: 'Imat ćemo veće naselje sa 180 stanova'

Novi POS stanovi niknut će u blizini varaždinskog groblja: 'Imat ćemo veće naselje sa 180 stanova'
Grad Varaždin

Pozvao je mlade obitelji da se jave u JU Gradski stanovi Varaždin te da se na vrijeme uključe.

Do 15. veljače 2024. godine bit će završeno još 12 stanova u naselju Hrašćica, u Ulici Vjekoslava Cerovečkog koji se grade po sustavu poticane stanogradnje.

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj je u pratnji Romana Veršića, ravnatelja Javne ustanove Gradski stanovi, obišao je gradilište te je tom prilikom naglasio. 

- Uz postojećih već izgrađenih 36 stanova u ovom varaždinskom naselju, još 12 mladih obitelji imat će priliku doći do 'krova nad glavom' preko sustava APN-a odnosno POS-izgradnje. Već su raspisani natječaji pa kad se završe ovi, počinje izgradnja nove zgrade s 23 stana na lokaciji iza Konzuma prema crkvi Dobrog Pastira, u Ulici Ivana Petrovića Nepomuka. Ako će sve ići po planu, tamo ćemo kroz nekoliko godina imati veće naselje sa 180 stanova – rekao je gradonačelnik Bosilj najavivši novi poziv za prijavu građana za stanove u sustavu poticane društvene izgradnje.

Pozvao je mlade obitelji da se jave u JU Gradski stanovi Varaždin te da se na vrijeme uključe.

Roman Veršić, ravnatelj JU Gradski stanovi naveo je da se s radovima počelo 15. listopada ove godine, a rok izgradnje stanova u Hrašćici je 15. veljače 2024. Gradi se 12 stanove prosječne površine 110 kvadratnih metara. 

Jedan je stan prodan po postojećoj POS-listi, a preostali stanovi dati će se u najam uz mogućnost otkupa.

- Četiri stana predviđena su za liječnike kao poticaj da se zadrže u Varaždinskoj županiji. Ostali stanovi bit će ponuđeni na tržištu za prodaju. Cijena stana po kvadratnom metru je 1450 eura, a cijene stanova kreću se između 150-160 tisuća eura – naveo je Roman Veršić te spomenuo da se u anketi za POS-ove stanove prijavilo više od 300 zainteresiranih, od kojih je polovica zainteresirana za najam uz mogućnost otkupa.

Grad Varaždin je s više od 500 izgrađenih stanova najjači u Hrvatskoj u POS-izgradnji, spomenuto je prilikom obilaska gradilišta u Hrašćici.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video