Do kraja godine Lepoglava dobiva novu rasvjetu na pet opasnih križanja

Do kraja godine na pet bi križanja državne ceste D35 na području grada Lepoglave trebala zasvijetliti novopostavljena rasvjeta, čime bi se u velikoj mjeri povećala sigurnost prometa na ovim potencijalno opasnim prometnim točkama, izvijestili su iz Grada Lepoglave.

Projekt osvjetljavanja navedenih križanja rezultat je suradnje Grada i Hrvatskih cesta, koje su prihvatile gradsku inicijativu za osvjetljavanjem križanja na lepoglavskoj zaobilaznici.

Vrijednost projekta je oko 1,1 milijun kuna i u najvećoj će ga mjeri financirati Hrvatske ceste koje su glavni investitor i nositelj projekta.

Grad Lepoglava u njegovu financiranju sudjeluje s oko 150 tisuća kuna koliko je koštala izrada projektne dokumentacije koju je Grad već ranije pripremio inicirajući navedeni projekt.

Hrvatske su ceste već provele javni natječaj za obavljanje radova, a ovih su dana predstavnici Hrvatskih cesta, Grada Lepoglave, izvođača radova te nadzora građevinskih i elektro radova obišli lokacije na kojima će se postaviti rasvjeta.

– Zahvalni smo Hrvatskim cestama što su prepoznale važnost ovog projekta i prihvatile našu inicijativu. Cilj nam je povećati sigurnost u prometu na ovoj dionici na kojoj su se, na žalost, događale prometne nesreće s najtežim posljedicama za sudionike. Općenito, u Gradu nastojimo uređenjem komunalne infrastrukture sigurnost sudionika u prometu podići na najvišu moguću razinu – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

U okviru radova postavljanja rasvjete na navedenim križanjima planira se gradnja kanala za buduće vodove kandelaberske javne rasvjete na potezu od asfaltne baze do raskrižja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije