Vijesti / Društvo

IN MEMORIAM

Preminula je Nevenka Suhić, varaždinska novinarka i urednica

Preminula je Nevenka Suhić, varaždinska novinarka i urednica
Foto: Vladimir Mrak

Kolege će Nenu, kako su je zvali, pamtiti ne samo kao vrsnu novinarku, već prije svega kao dragu prijateljicu.

Varaždinska novinarka Nevenka Suhić, rođena Zrinjan, preminula je danas, nakon duge i teške bolesti, u 79. godini života.

Radni vijek započela je 1972. godine u tjedniku 'Varaždinske vijesti'. Kasnije je radila i na Radio Varaždinu, a u zrelijim godinama surađivala i s raznim drugim medijima. Bila je direktorica Varaždinskih vijesti te urednica u tome listu, kasnije urednica na Radio Varaždinu. No kolege Nevenku Suhić pamte ne samo kao vrsnu novinarku, već i kao dragu prijateljicu.

Nekoliko intimnih rečenica o radu s njom zapisao je njezin generacijski kolega Krunoslav Kruljac:

„Teško je pisati posmrtno slovo, a naročito kada je riječ o osobi kao što je bila Nevenka Suhić. Istoga smo dana, u ponedjeljak 1. kolovoza 1972. godine, zakoračili u novinarstvo. Bilo je to u 'Varaždincu', kako se popularno zvao ovdašnji tjednik. Stjecajem okolnosti nastavili smo zajedno obnašati novinarski zanat i u Radio Varaždinu. I oboje smo gotovo istodobno napustili tu redakciju, na žalost, kasnije ugasle radio postaje, jedne od najstarijih u Hrvatskoj poslije Drugog svjetskog rata. Nevenka, za nas Nena, bila je izvrsna novinarka i odlično smo surađivali, nerijetko se i dogovarali o temama koje su nam bile bliske. I gotovo sudbinski blisko otišli smo u mirovinu. Nažalost, potvrdilo se nepisano pravilo - ako se novinar odmakne od pisaćeg stroja, ne bu dobro. Danas nam ostaju tek sjećanja. Pamtit ćemo je kao vrsnu urednicu i novinarku, no bila je prije sve draga prijateljica i kolegica. Neka ti je laka zemlja, draga Nena, sad si ponovno zajedno sa svojim suprugom Miljenkom.”

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video