Vijesti / Društvo

općina beretinec

Općini Beretinec za rekonstrukciju i modernizaciju nerazvrstane ceste NC 1-019 odobreno bespovratnih 20000 eura

Općini Beretinec za rekonstrukciju i modernizaciju nerazvrstane ceste NC 1-019 odobreno bespovratnih 20000 eura
Općina Beretinec

Na ovoj dionici prometnice u Beretincu stanje postojećeg makadamskog kolnika ceste nije zadovoljavajuće za promet...

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je odluku kojom se Općini Beretinec dodjeljuje bespovratnih 20.000 eura za projekt rekonstrukcije i modernizacije nerazvrstane ceste NC 1-019 na dijelu odvojka Ulice braće Radić u Beretincu.

Na ovoj dionici prometnice u Beretincu stanje postojećeg makadamskog kolnika ceste nije zadovoljavajuće za promet. Stoga je zbog aspekta sigurnosti svih sudionika u prometu, Općina Beretinec odlučila pokrenuti projekt rekonstrukcije, odnosno modernizacije ove prometnice.

– S ciljem osiguranja veće sigurnosti prometovanja svih sudionika u prometu, izrađeno je rješenje s proširenjem postojeće nerazvrstane ceste te novom kolničkom konstrukcijom ceste sa završnim asfaltnim slojem. Radovima će biti obuhvaćen dio odvojka Ulice braće Radić u naselju Beretinec u ukupnoj dužini od 351,80 metara – rekao je općinski načelnik Nikola Žganec.

Ukupna vrijednost radova je 63.750 eura, tako da će se razlika osigurati u općinskom Proračunu.

– Općina redovito prati javne pozive i natječaje koji se raspisuju putem nacionalnih ili europskih fondova. Svaki iznos dobiven na taj način, olakšava realizaciju bilo kojeg projekta, ali i omogućuje da u izvornom proračunu ostane više novaca koji se izravno usmjeravaju na potrebe naših mještana. I ovih 20.000 eura od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, dokaz su koliko smo uspješni u privlačenju sredstava – zaključio je Žganec.

Novac je osiguran putem programa „Regionalna konkurentnost i urbani razvoj”, a odlukom koju je potpisao ministar Šime Erlić odobreno je sufinanciranje 42 projekata ukupne vrijednosti nešto manje od 1,9 milijuna eura.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video