Varaždinski Crveni križ i ove godine pomaže starim i nemoćnim osobama

Povodom Međunarodnog dana starijih i nemoćnih osoba, Društvo Crvenog križa Varaždinske županije organiziralo je obilazak korisnika programa ‘Pomoć u kući starijim osobama’.

Osam korisnika, koji žive sami, u otežavajućim socijalno-materijalnim uvjetima, obišli su ravnatelj Društva Crvenog križa Nebojša Buđanovac, voditeljica programa Slađana Cestar te zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin.

Zamjenik Vugrin je u ime Varaždinske županije korisnicima uručio pakete s osnovnim namirnicama.

Tijekom ove godine je programom ‘Pomoć u kući’, koji Crveni križ Varaždinske županije provodi od 2002. godine, obuhvaćeno od 260 do 300 starijih i nemoćnih osoba.

Provođenje programa financira Varaždinska županija s 280.000 kuna, a sredstva osiguravaju i jedinice lokalne samouprave te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Zahvaljujući tome su zaposlene gerontodomaćice, koje svakodnevno obilaze stare i nemoćne koji se ne mogu samostalno brinuti o sebi, a često su i socijalno izolirani te nemaju nikoga tko bi mogao brinuti o njima.

Budući da je riječ o izvaninstitucionalnom obliku pružanja pomoći starijim osobama, program ‘Pomoć u kući’ je iznimno važan. Od ukupnog broja stanovnika, u Varaždinskoj županiji je 17 posto stanovnika starijih od 65 godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije