LOVCI August Barulek i njegov pas Ator najbolji na županijskom natjecanju

Lovci lovačkih društava Varaždinke županije brinu o svojim pomagačima u lovu. Takvu tvrdnju možemo potkrijepiti podatkom da svake godine prosječno desetak mladih pasa ptičara polaže osnovni ispit, ‘ocjena eksterijera i rad u lovištu’.

Uz to, vlasnici nekih drugih pasmina sa svojim psima sudjeluju na ispitima u drugim mjestima pa se može potvrditi da lovozakupnici zajedničkih lovišta ove županije raspolažu s dovoljnim brojem pasa odgovarajućih pasmina za uspješno odvijanje lova.

Zadnjeg dana rujna, na ispit prirođenih osobina lovci su doveli sedam pasa ptičara i to četiri njemačka oštrodlaka, jednog epanjelbretonca, jednog setera i jednu mađarsku vižlu.

Županijsko natjecanje

Suci su bili vrlo zadovoljni njihovim radom u polju, ali su tri psa, zbog nepravilnih zubala, dobili ocjenu eksterijera dobar (3). I u radu u lovištu, ali i u ocjeni eksterijera, ovog je puta odskakao pas As čiji je ponosni vlasnik Marijan Filipašić iz Ludbrega.

Drugog dana, odnosno, 1. listopada, održano je županijsko natjecanje u lovno-kinološkom kupu ‘Sv. Hubert’. Prijavilo se deset lovaca sa svojim psima-pomagačima.

Najbolji rezultat je zabilježio August Barulek iz LU ‘Trčka’ Šaulovec (pas Ator, engleski seter), a slijedili su ga Almir Kubat iz ‘Zelendvora’ (pas Erbo,vajmarski ptičar), Velimir Varga iz LD ‘Vepar’ Novi Marof (pas Astor, njemački oštrodlaki ptičar), Mario Katalenić iz LD ‘Kalnik’ Varaždinske Toplice i pas May itd.

Ispiti i natjecanja održani su na vrlo dobrim terenima lovišta Šaulovec kojim uspješno gospodari LD ‘Trčka’. Sudili su lovno-kinološki suci HLS – Anđelko Modrić, Matija Ležaić i Ivan Zidar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije