Vox populi

ANKETA Podržavate li strože mjere koje su u ponedjeljak stupile na snagu?

U anketi vas pitamo podržavate li navedene mjere.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je nove mjere koje su danas, u ponedjeljak, stupile na snagu.

Podržavate li strože mjere koje su stupile na snagu?

Vidi rezultate

 

Epidemiološke mjere odnose se na ograničavanje okupljanja te su najavljena intenzivnije kontrole ugostiteljskih objekata. Prema odluci Stožera, zabranjena su javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba, a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenim prostorima zabranjuju se javna okupljanja s više od 25 osoba, a ona uz covid-potvrde ograničavaju se na 100 osoba.

Nove mjere odnose se i za privatna okupljanja pa tako je na njima moguće prisustvo 20 osoba, a od toga su izuzeta okupljanja gdje svi imaju covid-potvrde, a u tom slučaju će na privatnom okupljanju biti maksimalno 50 osoba.

U kafićima i restoranima će se intenzivne kontrolirati broj gostiju, održavanje fizičkog razmaka od 1,5 metra i korištenje maski dok se ne sjedi za stolom te prozračivanje i čišćenje prostorija.

Od danas je ograničen i broj gledatelja na sportskim natjecanjima pa će tako na zatvorenom moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine. Za građane vrijedi da koriste maske na vjerskim obredima i umjetničkim programima, kino projekcijama i izložbama te na sjednicama predstavničkih tijela bez obzira na posjedovanje covid-potvrde.

Poslodavci bi trebali organizirati rad o kuće kad god je to moguće. U anketi vas pitamo podržavate li navedene mjere.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije